Beauty

Hoe verzorg ik mijn droge huid in de winter?

De koude wintermaanden kunnen funest zijn voor jouw huid. De kille winden en koude temperaturen kunnen jouw huid goed uitdrogen. En wat dacht je van de warme huiskamers door de verwarming? Veel mensen hebben hierdoor last van een droge en schilferige huid in de winter. De huid kan trekkerig aanvoelen en zelfs zeer doen. Wil jij ook zorgeloos de winter door? Lees dan gauw verder hoe je jouw huid het beste in winter kunt verzorgen.

Niet te veel wassen

Een goede hygiëne is erg belangrijk voor een gezonde huid. Maar te vaak jouw huid wassen kan juist een negatief effect hebben op de huid. De huid op jouw gezicht is extra gevoelig en hoeft niet te vaak gewassen te worden. Jouw huid maakt namelijk zelf talg aan waardoor het vetter aanvoelt. Wanneer je te vaak jouw gezicht wast met zeep kun je de talgproductie in de war brengen. Jouw huid wordt dan juist droger. Één keer per dag je huid wassen is meer dan voldoende. Verkies het liefst water en vermijdt chemische zeep en huidproducten.

De beste huidverzorging

Jouw huid kan in de winter wel wat extra aandacht gebruiken. Met de juiste huidverzorging zorg je ervoor dat je huid zo zacht als een babyhuidje blijft. Kies als eerste voor een voedende dagcrème. Het liefst een crème met vitamine E. Deze crèmes hebben een extra verzorgende werking. Voor veel mensen is enkel een dagcrème voldoende voor een zachte huid. Is jouw huid aan het einde van de dag alsnog droog? Maak dan ook gebruik van een nachtcrème dat ’s nachts het werk doet. Eens per week een voedend gezichtsmasker is in de winter geen overbodige luxe. Zo wordt jouw huid extra gevoed.

Natuurlijke alternatieven

Wil je jouw huid op natuurlijke wijze verzorgen in de winter? Je kunt ook gebruik maken van natuurlijke middeltjes om jouw huid op te peppen. Op deze manier vermijd je chemicaliën en ga je op natuurlijke manier te werk. Kies bijvoorbeeld voor een natuurlijke olie als huidverzorging. Kokosolie en olijfolie werken bijvoorbeeld perfect als gezichtsmasker. Breng de olie een half uur voor het douchen aan op de huid, en spoel het af tijdens het douchen. Jouw huid voelt hierna weer heerlijk zacht aan.

Geniet ook in de winter van een zachte huid. Geef jouw huid net wat meer aandacht tijdens deze koude wintermaanden.