Gewicht

Hoe kun je aankomen als je te mager bent

aankomen als je te mager bent

In een wereld waarin wordt geadverteerd voor diëten en afvallen, is er ook nog altijd een categorie die hier flink buiten vallen. Want hoe moet je precies eten en wat moet je eten wanneer je juist wilt aankomen? Aankomen als je te mager bent is van groot belang voor jouw fysieke en mentale gezondheid. Alles wat je moet weten over aankomen als je te dun bent, lees je in dit artikel.

Sport met mate

Niet kunnen aankomen, daar hebben meer mensen last van dan je wellicht denkt. Wanneer je te maken hebt met ondergewicht, kun je veel fysieke en mentale klachten ondervinden. Het is belangrijk om snel weer op gezond gewicht te komen. Heb je te maken met ondergewicht? Sport dan met mate of het liefst eigenlijk niet. Je verbrandt dan snel jouw calorieën en kunt snel nog meer gewicht verliezen. Aankomen bij ondergewicht doe je door juist jouw sportbehoeftes tijdelijk te beperken tot je weer op gezond gewicht bent.

Tussendoortjes

Je kunt veel gewicht verliezen wanneer je drie maaltijden per dag eet en een druk leven hebt. Kies daarom voor wat extra tussendoortjes om eerder op gewicht te komen. Je hoeft nu zeker niet iedere keer een Mars of Snicker te eten, maar kies bijvoorbeeld voor cashewnootjes als gezondere variant. Deze noten bevatten veel eiwitten en veel vet. Je kunt snel aankomen als je te mager bent door noten als extra tussendoortje te eten.

Calorieën uit drinken

Wil jij graag aankomen, maar heb je gewoon een beperkte eetlust? Dan kan het moeilijk zijn om dagelijks veel te eten. Een goede manier om dan toch aan te komen, is door jouw calorieën te drinken. Maak smoothies op basis van yoghurt, melk en voeg groente en fruit toe. Dit is een gezonde manier om extra calorieën binnen te krijgen.

Sla nooit een maaltijd over

Aankomen als je te dun bent doe je niet door ontbijt over te slaan. Hoe lastig het ook is, zorg ervoor dat je minstens drie volwaardige maaltijden per dag consumeert om niet meer kilo’s te verliezen.

Niet kunnen aankomen is een groot probleem wanneer je te kampen hebt met ondergewicht. Zorg dat jouw eetpatroon er gezond uit blijft zien en verruim jouw eetpatroon. Eet vaker en zorg voor tussendoortjes die jouw lichaam snel kunnen aansterken. Een snelle manier is om extra smoothies te drinken tussen de maaltijden door. Deze bevatten veel calorieën, eiwitten en gezonde vetten.