Haar

Hoe kun je het beste de kleur van je geverfde haar behouden?

Wanneer je je haar hebt geverfd en helemaal verliefd bent geworden op de kleur, wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten voordat het begint te vervagen. Gelukkig is het niet zo dat je met lege handen staat. Er bestaan namelijk genoeg makkelijke tips waarmee je ervoor kan zorgen dat jouw geverfde haar er mooi uit blijft zien en ook zijn kleur behoudt. Hier enkele tips op een rijtje.

Goede haarverzorging

Het goed verzorgen van je haar, zeker als je het hebt geverfd, spreekt eigenlijk voor zich. Maar waar moet je zoal op letten? Denk aan het gebruiken van een conditioner die bij jouw haarkleur past, haarverzorgende middeltjes, of een haarmasker. Deze producten zorgen ervoor dat jouw haar mooi blijft en eventueel kan herstellen wanneer het beschadigd is, waardoor de kleur minder snel zag vervagen of er anders uit gaat zien. Probeer ook om de krul- en stijltang wat vaker te laten liggen. Het overtollig gebruik van deze producten is sowieso al niet goed voor je haar, maar ze kunnen ook je haar beschadigen en de kleur laten vervagen wanneer het geverfd is.

Wassen en douchen

Het niet vaak wassen van je haar is niet alleen goed om vettig haar te voorkomen. Het is ook zeer bevorderend om de kleur te behouden wanneer je het geverfd hebt. Bovendien is het beter om je haar te wassen met lauw tot warm water, in plaats van dezelfde temperatuur waarmee je ook doucht. Let er tijdens het douchen ook op dat je niet onnodig water op je hoofd terecht laat komen terwijl je je haar niet aan het wassen bent. Zo voorkom je dat het eventueel gaat uitdrogen.

Shampoo

Een goede shampoo kan een wereld van verschil maken voor jouw haar. Kies ten eerste een shampoo die bij jouw nieuwe haarkleur past om een vervelende gloed te vermijden. Gelukkig zijn er veel verschillende soorten shampoo verkrijgbaar voor vrijwel elke haarkleur. Kijk eventueel op de verpakking of er iets wordt gezegd over het behouden van de haarkleur. Neem vooral geen shampoo die bedoeld is als antiroosshampoo, omdat dit de kleur erg zal doen vervagen. Ook sulfaten moeten vermijden worden in shampoo, omdat zij erg diep in het haar wroeten en ook de kleur aantasten. Je kunt de sulfaten herkennen wanneer op de verpakking iets staat over ‘SLS’ of ‘SLES’. Probeer in plaats daarvan sulfaatvrije en siliconenvrije shampoos.