Beauty

Hoe krijg ik mooie en lange wimpers?

Hoe krijg ik mooie en lange wimpers

Wimpers zijn heel vrouwelijk en maken je ogen nog mooier en sprekender. Ben jij niet gezegend met mooie, lange wimpers? Niet getreurd! Wij hebben de beste tips voor je verzameld zodat je mooie, lange en volumineuze wimpers krijgt waar zelfs Bambi jaloers op is. En nee, daar hoef je geen wimperextensions voor te laten plaatsen in een schoonheidssalon. Er zijn genoeg natuurlijke manieren om je wimpers een boost te geven!

1. Reinig je ogen mild

Een gouden regel: ga nooit slapen met mascara (of make-up in het algemeen). Het is namelijk belangrijk dat je wimpers kunnen ademen. Ook kan de verharde structuur ervoor zorgen dat je wimpers broos worden of zelfs afbreken. Bovendien kunnen restjes mascara schadelijk zijn voor je ogen als ze dag na dag blijven zitten. Je gebruikt hiervoor best een zachte reiniger op oliebasis waardoor je mascara als het ware ‘smelt’ en je hem gemakkelijk kan verwijderen. Breng enkele druppels aan op een wattenschijfje, laat het ongeveer vijftien seconden op je ogen rusten en wrijf zachtjes naar beneden. Maak vervolgens de rest van je oogleden schoon zonder te hard te wrijven. 

2. Verzorg je wimpers met amandelolie

En nu we het toch over olie hebben… Amandelolie bevat verzorgende eigenschappen die je wimpers langer en sterker kunnen maken. Je kan deze olie aanbrengen met een schoon mascaraborsteltje. Hierbij is het belangrijk dat je zo dicht mogelijk bij de aanzet van je wimpers begint. Maak er een goede gewoonte van om je wimpers iedere avond voor het slapengaan te verzorgen met amandelolie. Je zal snel resultaat zien! Natuurlijk is het ook mogelijk om een speciaal wimperserum aan te brengen, maar vaak kost dit aardig wat geld. Daarom kan je beter amandelolie gebruiken, dat is een stuk goedkoper. 

3. Vermijd waterproof mascara

Waterproof mascara mag dan ontzettend handig zijn op hete en regenachtige dagen, maar je gebruikt dit beter niet iedere dag. Waterproof mascara is namelijk best heftig voor je wimpers. Hij is wat harder van structuur, hecht zich sterker aan je wimpers en is moeilijker te verwijderen waarvan je wimpers de dupe zijn. Daarom kan je beter een gewone mascara gebruiken. 

4. Gebruik de juiste mascara

Nu horen we je al denken: “Maar welke mascara dan?”. Het mooiste resultaat krijg je met een mascara die volume en lengte geeft, je wimpers spreidt en niet klontert. Bij de drogist vind je ontzettend veel mascara’s van veel verschillende merken, zowel goedkoop als duur. Helaas is de perfecte mascara voor iedereen anders. Het is dus een kwestie van uitproberen. Hou er wel rekening mee dat een mascara slechts zes maanden goed blijft. Zodra hij is uitgedroogd, klontert of een chemisch geurtje heeft, dan is hij niet meer goed. Je gooit hem dan beter in de vuilnisbak om broze wimpers (en zelfs oogontstekingen) te voorkomen. Deel je mascara ook niet met iemand anders. Bacteriën die op het borsteltje zitten, kunnen voor ooginfecties en ontstoken ogen zorgen. Ook deze schoonheidsproducten deel je beter niet

5. Zet veel vitamine B op het menu

Tenslotte spelen ook de B-vitamines een belangrijke rol bij de haargroei. Je doet er dan ook goed aan om deze vitamines wat vaker op het menu te zetten voor mooie en lange wimpers. 

– Biotine / vitamine B8: noten, zaden, eigeel, lever, avocado’s en zoete aardappel.

– Vitamine B5: paddenstoelen, pinda’s, kip, varkensvlees en zalm.

– Vitamine B6: sojabonen, eieren, volkoren granen, varkensvlees en kip.

– Vitamine B12: deze vitamine komt vooral voor in dierlijke producten zoals vlees, vis en eieren. Ben je veganist? Dan kan je deze vitamine eventueel binnenkrijgen met behulp van een vitaminesupplement.

lange wimpers

Zo, dit zijn onze tips voor mooie en lange wimpers. Hou er wel rekening mee dat je wimpers niet in één nacht groeien. Het zal even duren vooraleer je lange wimpers hebt. Gezond haar zonder gespleten haarpunten groeit per maand ongeveer één centimeter en groeit eindeloos door, ook al lijkt dat niet altijd zo. Wimpers daarentegen hebben een groei-limiet, die verschilt van persoon tot persoon, en hebben een slakkentempo. Daarom is het belangrijk om geduldig te zijn, ook als je alle bovenstaande tips toepast. Het vraagt een beetje tijd, maar dan heb je ook wat: bambi ogen om mee te stralen!