Haar

Hoe föhn je je haar het beste?

haar föhnen zonder pluis

We föhnen ons haar allemaal wel. Vooral als we geen tijd hebben om het te laten drogen. Maar je haar droog föhnen is zo makkelijk nog niet. Er worden dan ook veel fouten gemaakt als het gaat om het föhnen van je haar. Wij hebben de grootst gemaakte fouten voor je op een rijtje gezet en geven je hierbij wat advies voor haren föhnen.

Haar föhnen zonder pluis

Voordat je begint met je haar droog föhnen, moet je een stylingsproduct in je haar doen. Dit is bijvoorbeeld een heat protector. Dit spray je op je haar, vervolgens trekt het in en zorgt het ervoor dat je haar niet beschadigd door de hitte van de föhn. Ook kun je hiermee je haar föhnen zonder dat er pluis ontstaat!

Haar föhnen krullen

Als je krullend haar hebt moet je met föhnen goed oppassen. De hitte van de föhn zorgt ervoor dat je krullen gaan pluizen of dat je krullen zelfs verdwijnen. Schaf daarom een diffuser aan. Bij veel föhnen zit deze er al bij. Maar heb je hem nog niet, is hij bij elke drogisterij wel los te kopen. De diffuser is een kop die je op de föhn kunt zetten. Je legt simpelweg een pluk haar op de diffuser en brengt hem naar je hoofd toe. Hierdoor droog je je haar terwijl deze in een krul komt. Dit zorgt voor de perfecte krullen!

Goede haarborstel

Veel mensen gebruiken een metalen borstel. Deze borstel wordt heet door de föhn en dit zorgt voor pluizend haar! Ga daarom voor bijvoorbeeld een houten borstel. Je kunt je haar föhnen zonder pluis. Pas wel op met een plastic borstel. Deze smelt door de hitte!

Te heet en te lang

De laatst gemaakte fouten maar zeker niet de minste. Je föhn op een te hoge temperatuur zetten en de föhn te lang houden op één plek van je hoofd. Hierdoor kun je je haar erg beschadigen. Zorg dat je temperatuur niet te heet is en de föhn geleidelijk over je haar verdeeld. 

Dit was mijn advies voor haren föhnen. Let op deze tips en je kunt naar buiten met prachtig, gezond en geföhnd haar!