Beauty Haar

Hier moet je op letten als je een nieuwe föhn gaat kopen

nieuwe fohn kopen

Een föhn is voor veel vrouwen onmisbaar. Met behulp van een föhn kun je tenslotte jouw haar beter in model krijgen. Het is dan ook zeer handig om te hebben, of je nu stijl haar of krullen hebt. Als jouw huidige haardroger niet meer naar behoren werkt, is het dan ook goed om naar een nieuwe op zoek te gaan. Echter is een nieuwe haardroger uitzoeken nog best lastig, want hoe kies je de juiste? Wij zetten hieronder op een rij waar je op moet letten als je een nieuwe föhn gaat kopen, zodat jij straks de juiste keuze kunt maken!

Vermogen

Een van de eerste dingen waar je naar moet kijken als je op zoek gaat naar een nieuwe föhn, is het vermogen. Dit wordt aangegeven in de eenheid watt. Hoe hoger het vermogen, hoe krachtiger de föhn is. Het is een aanrader om te kiezen voor een wattage van minstens 1750. Als je heel dik haar hebt, wordt zelfs een vermogen van zo’n 1900-2000 watt aangeraden. Heb je juist heel dun haar? Dan is een haardroger met lager vermogen verstandig. Hoe hoger het vermogen is, hoe warmer de luchtstroom is die uit de föhn komt. Houd hier dus goed rekening mee tijdens jouw zoektocht en kies voor een haardroger die aan jouw wensen voldoet.

Warmtestanden en snelheidsstanden

Wat ook handig is om op te letten tijdens het zoeken naar een nieuwe föhn, zijn de warmtestanden en snelheidsstanden. Het is belangrijk dat de haardroger die je uitkiest hierover beschikt, zodat je deze standen kunt aanpassen naar jouw haartype en hoe nat je haar is. Heb je meerdere warmtestanden? Dan is het aan te raden om deze niet op de hoogste stand te zetten, maar bijvoorbeeld op de middelste. Qua snelheidsstand kun je alle kanten op, jij bepaalt hoe snel je jouw haar in model wilt hebben. 

Speciale functies

Föhns van tegenwoordig zijn steeds vaker voorzien van speciale functies. Dit is dan ook zeker iets om naar te kijken. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een ionische functie. Met deze functie zal jouw haar minder snel statisch worden en sneller in model gebracht kunnen worden. Daarnaast kan dit ervoor zorgen dat je haar een mooie glans heeft en zacht aanvoelt. Föhns met een ionische functie zijn geschikt voor mensen met fijn haar, maar ook voor mensen met dik haar of krullend haar. Een andere functie waar je naar zou kunnen kijken, is de keramische functie. Dit heeft als voordeel dat de gegenereerde warmte meer wordt verspreid en dus gelijkmatiger wordt verdeeld. Hierdoor zal je haar minder snel beschadigen, omdat je haar niet de hele tijd wordt blootgesteld aan een vaste luchtstroom. 

De prijs

Haardrogers zijn te koop in allerlei verschillende prijsklassen. Je kunt hiermee dus alle kanten op, waardoor het goed is om hierover na te denken. Wat handig kan zijn, is om van tevoren een budget te bepalen. Dit kun je doen door te bedenken wat je maximaal kwijt wilt zijn aan een föhn. Houd er wel rekening mee dat je meer geld kwijt bent voor een haardroger van goede kwaliteit. Kies ook weer niet voor de goedkoopste variant, want dit kan betekenen dat de kwaliteit minder is. Op zoek naar een goede föhn voor een prima prijs? Hier vind je de beste föhn onder 100 euro.

Accessoires

Als je een föhn wilt aanschaffen, kun je er vaak ook voor kiezen om hier bepaalde accessoires bij te kopen. Een blaasmond is vaak al inbegrepen als je dit product kiest, maar er zijn nog andere accessoires die handig zijn om te hebben. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een diffuser. Dit is vooral geschikt voor vrouwen met krullend haar, omdat je hier nog meer volume mee kunt creëren. Andere accessoires waar je nog over na kunt denken zijn een ontkrul hulpstuk of diverse opzetstukken.

Deze dingen zijn goed om in gedachten te houden als je op zoek bent naar een nieuwe föhn. Dit kan jouw zoektocht namelijk makkelijker maken. Bepaal goed wat je belangrijk vindt bij een nieuwe haardroger. Zo is de kans groter dat het straks aan je verwachtingen voldoet en je dus blij bent met je aankoop.