Haar

Help mijn haar is vet!

Iedereen heeft wel eens vettig haar

Glanzend, gezond haar is een droom, maar niet iedereen kan deze droom verwezenlijken. Het is niet fijn als je haar er vaak vettig uitziet, zeker als je het probleem niet kan aanpakken. Of kan je dat wel?
Het geeft je een onzeker gevoel en het lijkt alsof je er onverzorgd bijloopt, maar niets is minder waar. Overal waar op ons lichaam haar groeit ontstaan openingen Bij deze openingen bevinden zich dus de vetklieren, ook talgklieren genoemd. Doordat je talg aanmaakt, is je lichaam ook gezond. Deze talgproductie voorkomt ook dat je last krijgt van infecties en bacteriën. De éne mens maakt meer talg aan op de hoofdhuid dan de andere. Hoe komt dit dan? Dit kan zijn omdat je aan het puberen bent. Het is ook mogelijk dat je bijvoorbeeld stress hebt. In sommige gevallen kan je het geërfd hebben en zit het in de genen. Er zijn tal van aanwijzingen, maar er zijn ook redelijk wat oplossingen. Zorg dat je ook altijd een geschikte shampoo en conditioner gebruikt. Er bestaan veel mildere soorten, deze zijn zachter en beter voor de hoofdhuid. De conditioner ook enkel op de haarlengte en de punten aanbrengen. Zo vermijd je ook weer wrijving.

Wat kan je beter vermijden om vet haar te voorkomen?

Bij lang haar is het raadzaam om niet steeds met je handen door je haren te strijken. Vaak zijn je handen vettig, dus is dit niet ideaal om te doen. Ook het borstelen zou de vettigheid stimuleren. Doordat je borstelt, masseer je de hoofdhuid en masseren bevordert op zijn beurt weer de talgproductie.
Je haren twee keer per week wassen is voldoende, zeker wanneer het lijkt dat je frietjes kan gaan frituren in je haar. Ik bedoel maar, door je haar veel te wassen, ga je weer eens meer talg laten de bovenhand nemen. Denk er ook aan om je haar niet met heet water, maar lauw water te wassen en koud water te spoelen.
Het klinkt misschien een beetje raar, maar je kussensloop vernieuwen doet ook al wonderen. Regelmatig de kussensloop vervangen geeft vetten geen schijn van kans om in de stof te trekken, zo kan je huid ook vrij ademen. Voeding is ook een boosdoener. Hoe vettiger, hoe prettiger is hier niet aan de orde. Kies gewoon voor de gezonde vetten, zoals olijfolie. Vis heeft ook veel gezonde voedingsstoffen waar ons lichaam naar hunkert. Je kan natuurlijk ook altijd naar de apotheker gaan of zelfs bij de dokter om advies vragen zodat jouw haar weer mooi zal schitteren. Het juiste product kan dus ook een mirakel teweegbrengen. Elke persoon reageert ook anders en iedereen heeft daardoor ook een verschillende aanpak. Zelf een beetje uitpluizen wat het beste helpt om deze minder leuke aandoening te bestrijden, geeft je uiteindelijk de juiste stimulans om het gewenste resultaat te zien.