Beauty Tips

Heerlijke zomerse parfums

zomer parfum

Zodra de zon wat meer gaat schijnen en de temperatuur langzaam maar zeker omhoog gaat, verandert er van alles in ons leven. We gaan weer wat meer naar buiten, we werken wat meer in onze tuin en we ontmoeten meestal ook wat meer mensen. Nieuwe ontmoetingen wachten op ons. En dus denk je ook na over een nieuwe geur voor de zomer. Want na die lange winter heb je weer zin in een echte zomer parfum.

Zoveel mensen, zoveel smaken

Het is bijna onmogelijk om iemand een parfum aan te raden. Je kan nog zo enthousiast zijn over een bepaalde geur: de kans is groot dat die ander een andere smaak heeft. Nog belangrijker: het is niet alleen de parfum die de geur bepaalt, maar ook de huid waarop hij wordt aangebracht. Dus: diezelfde heerlijke, zomerse parfum kan bij jouw vriendin heel anders ruiken dan bij jou. Is dat erg? Nee, natuurlijk niet: des te unieker wordt die parfum als jij hem gebruikt.

Keuze in zomer parfum

Het is ook altijd fijn om meerdere geuren in je badkamer (of slaapkamer) te hebben staan. Want die hele dure zomer parfum bewaar je misschien liefst voor speciale gelegenheden en niet voor als je even boodschappen gaat doen. Er zijn geuren die wat sterker mogen zijn en voor een ander moment kies je wellicht liever een wat zachtere, frissere zomer parfum voor dames. Bijvoorbeeld op hele warme dagen.

Parfum voor op je werk

Wellicht is het ook een idee om zomer parfum voor op je werk te hebben. Dat hoeft geen hele sterke parfum te zijn: dat leidt alleen maar af. Nee: gewoon een fijne, redelijk neutrale, maar toch heerlijke zomer parfum die de hele dag zijn werk doet. Zo moeilijk zal het toch niet zijn om die voor een redelijke prijs op de kop te tikken?

Afwisseling werkt altijd goed

Meerdere geurtjes in huis hebben, heeft ook meerdere voordelen. Omdat je elke geur wat minder gebruikt, wordt hij ook nooit saai. En omdat je regelmatig een andere flacon zomer parfum gebruikt, is elk flesje minder snel leeg. Tot slot: een leuke verzameling zomer parfums  geeft ook nog eens een goed beeld van wie jij bent en van wat jij belangrijk vindt in het leven.