Beauty Overig

Heerlijk geurende parfums hoeven geen kapitaal te kosten

Iedereen is dol op een lekker luchtje. Zeg nou eerlijk, we willen toch allemaal lekker ruiken. Echte parfum is helaas vaak een aanslag op je portemonnee. Meestal sla je niet alleen achterover van de geur, maar ook van de prijs. Gelukkig zijn er ook goedkopere oplossingen zodat er voor ieders budget een heerlijke geur te vinden is.

Parfum en eau de parfum. Wat is het verschil?

We hebben allemaal wel eens deze termen voorbij zien komen. Weet jij wat de echte verschillen zijn, en wanneer een geur een parfum mag worden genoemd? Het grootste verschil zit in het percentage geurconcentraat dat het product bevat. Parfum mag alleen parfum worden genoemd als het minstens 20% geurconcentraat bevat. Hierdoor is parfum ook gelijk de duurste variant met het voordeel dat de geur heel lang blijft hangen. De termen parfum en eau de parfum worden nogal eens door elkaar gehaald. Ook hier zit het verschil echter in het percentage geurconcentraat. In tegenstelling tot parfum bevat eau de parfum slechts 10-20% concentraat. De geur van eau de parfum blijft nog steeds redelijk lang hangen. In prijs is eau de parfum echter een stuk goedkoper.

Eau de toilette en eau de cologne

Naast parfum en eau de parfum zijn er nog twee groepen geuren. Te weten eau de toilette en eau de cologne. Eau de toilette is de meest verkochte geur door de vaak aantrekkelijke prijs. Het bevat wel minder geurconcentraat (5-10%). De geur is daarom ook sneller vervlogen. Eau de cologne tenslotte bevat het minste concentraat en komt daarmee in de buurt van een aftershave. ( 2-5%)

Heerlijke geuren voor een eerlijke prijs

Wil jij binnenkort je vriend of vriendin verrassen met een geurtje maar heb je geen budget voor de dure merken? Dan zou je kunnen denken aan Federico Mahora ofwel FM parfum. Deze webshop biedt heel veel heerlijke geuren aan voor een eerlijke prijs. De reden dat zij zoveel goedkoper kunnen zijn is vooral de wijze van verpakken. Geuren op zich kennen geen patent en dus kan iedereen die inkopen tegen eenzelfde prijs. Er kan wel patent rusten op een bepaalde naam of vorm van het flesje. Doordat FM parfum de producten verkoopt in een uniform flesje en de geuren een nummer hebben in plaats van een naam is het mogelijk om veel geld te besparen. FM parfums zijn zeker geen nepproducten. Vaak is er zelfs nog een hoger percentage concentraat aanwezig.