Haar

Haarstijl in 2 minuten: getextureerde paardenstaart

Als je haar maar goed zit. Helaas is zelfs dát soms te veel gevraagd. Heb je ’s ochtends vaak geen tijd om een creatief kapsel te creëren en ga je daarom toch maar met slappe lokken het huis uit? Met de getextueerde paardenstaart zit je altijd goed en wij leggen je precies uit hoe je dit toffe kapsel maakt! 

De paardenstaart is natuurlijk de ideale oplossing in-between wasbeurten, dat weten we allang. Maar waarom settelen voor een simpele staart als je jouw hair-game met weinig moeite een stapje hoger kan tillen? Soms is het enige wat je nodig hebt een goed stappenplan. En daar komen wij om de hoek kijken. Volg simpelweg de stappen in dit artikel en jij gaat met minimale inspanning de deur uit met een fabuleus kapsel

Bad hair, don’t care

De juiste haarwasdag uitkiezen is voor vrouwen bijna hogere wiskunde. Je wil ten slotte niet te vaak je haar wassen aangezien dit niet goed is je voor de gezondheid van je lokken. Daarentegen wil je wel fris haar op belangrijke momenten. Het vergt daarom vaak flink wat puzzelwerk om te kiezen welke dag je jouw haren een wasbeurt en verzorgend masker geeft. Helemaal klaar met deze berekeningen? Dit kapsel is zeer geschikt voor vet, pluizig én slap, gewassen haar. Sterker nog, uitgezakte krullen of messy net-uit-bed haar zijn juist in je voordeel. Oftewel, in elke hoedanigheid van jouw lokken kun je dit toffe, nonchalante kapsel creëren. Als dat geen pluspunt is, weten wij het ook niet meer! 

Zo maak je het 

Geen paniek als je geen idee hebt welke kapsels je allemaal kan creëren met jouw lokken. Heb je ontelbare keren minuten, uren of dagen voor de spiegel gestaan in de hoop een tof kapsel te creëren en wil het nooit lukken? Eens moet de eerste keer zijn en wij garanderen dat de getextureerde paardenstaart jouw signature kapsel kan worden!  Kijk simpelweg dit filmpje voor een stappenplan die werkelijk iedereen kan volgen:

Dit heb je nodig 

Een groot voordeel van dit kapsel is dat je de benodigdheden (waarschijnlijk) al in huis hebt. 

Je hebt alleen de volgende spullen nodig:

  • Textuurspray of volumepoeder
  • Een elastiek in jouw haarkleur 
  • Twee haarspeldjes

Je haren preppen

Het is geen probleem om te starten met rommelig haar. Sterker nog, dit is een voorwaarde om dit nonchalante kapsel te creëren. Als je uitgezakte krullen of rommelig, volumeus haar hebt, hoef je dus bijna niks te doen om jouw haren te preppen voor dit kapsel. Spray in dat geval alleen nog een beetje textuurspray in je haar en kam je lokken met je vingers. Als je gewassen of slappe haren hebt, is het belangrijk om wat volume te creëren door je lokken te touperen en textuurspray of volumepoeder te gebruiken in de wortels van je haar. Hiermee maak jij je lokken namelijk stug en dat geeft dit kapsel de ideale look. Als de staart gemaakt is, trek je nog boven nog wat plukjes los en jouw nonchalante paardenstaart is geboren!

Meer dan genoeg inspiratie 

Als je de getextureerde paardenstaart eenmaal onder knie hebt en tot in den treuren hebt gedragen, is het misschien tijd voor een nieuwe uitdaging. In dat geval kunnen wij het Instagram-account van haar- en make-upartist Emma Chen van harte aanbevelen. Hierop zijn meer dan genoeg kapsel-inspiratie en tutorials te vinden. Maak er een hobby van om elke keer iets nieuws uit te proberen en geniet van het moment dat je een nieuwe creatie (eindelijk) onder de knie hebt. “Hair doesn’t make the woman. But good hair definitely helps.”