Gewicht Voeding

Gewicht verliezen met een komkommerdieet

afvallen met een komkommerdieetVoordat je gaat afvallen met een komkommer dieet is het zinvol iets meer te weten over deze smakelijke groente. Komkommers zijn op de wereld één van de meest gekweekte groentesoorten. Deze superfood heeft vele gezondheidsvoordelen, zeker wanneer je ze onbespoten gebruikt. De biologische variant is dus het beste. De komkommer bestaat bijna voor 95% uit water. Veel gewicht verliezen met een komkommerdieet, is dan ook geen wonder. Komkommer vult de maag en is rijk aan vitamines A, B, B6 en C. Ook bevat deze groene groente calcium, kalium, magnesium en foliumzuur en vitamine D. Jicht en artritis kunnen met een mengsel van komkommer en wortelsap worden bestreden.

Wat is een komkommerdieet

Met een komkommerdieet kun je snel van je overtollige kilo’s af komen. Het is eigenlijk een crashdieet, wat je niet al te lang moet gaan volgen. 3 Dagen is echt het maximum, omdat je anders voedingsstoffen tekort komt. Een nadeel van dit dieet is het je al snel wat slap voelen. Hef dit op door wat meer koffie en/of thee te drinken. Een komkommerdieet heeft een vochtafdrijvend vermogen. Veel mensen vragen zich af, wat is een komkommerdieet, mag ik dan alleen maar komkommers eten? Of zijn er nog wat andere voedingsmiddelen die genuttigd mogen worden.

Afvallen met een komkommerdieet

Het is vaak lastig om in korte tijd je gewicht te verlagen.
Echter, je hebt over 5 dagen een feest en wilt persé, dàt speciale jurkje aan. Het kledingstuk zit echter nét even te strak. Dan is 3 dagen afvallen met een komkommerdieet een goede optie. Er zijn ontzettend veel dieetschema’s te vinden die afvallen met komkommers mogelijk maakt. Onderstaand voorbeeld garandeert je, dat er binnen drie dagen 1 1/2 à 2 kilo van je gewicht af is.
Ontbijt
Het ontbijt bestaat uit een volkoren boterham met mager beleg (kipfilet,rosbief, o.i.d.)
een komkommersalade en een kop thee.
Lunch
Lunchen doe je ook met dezelfde komkommersalade.
Hierbij eet je een snee roggebrood met een eitje of mager beleg
Neem hierbij een kop koffie of thee
Avondeten
Voor het avondeten gebruik je alweer de komkommersalade, tussendoor is het prettig om wat vruchtensap te drinken.
Drink ook water om snel de slechte stoffen kwijt te raken.

Komkommersalade

Dit dieet is goedkoop en werkt altijd snel. De komkommersalade maak je van geschaafde komkommer, vermengd met kruiden die jij lekker vindt. Ook een scheutje olijfolie en een snufje zout is toegestaan. Bijkomend voordeel is de stralende huid die je krijgt van het eten van komkommer.