Beauty

Gelnagels verwijderen. Hoe doe je dat?

Wat zijn gelnagels?

Gelnagels zijn kunstnagels die onder een UV-licht gecreëerd worden met polymeer hars. Door de flexibiliteit in de hars zijn gelnagels minder breekbaar dan acrylnagels. Gelnagels hebben een natuurlijke uitstraling en voelen prettiger aan. Laat gelnagels altijd door een gekwalificeerd nagelstyliste aanbrengen en bijwerken. Gelnagels worden onder een UV-licht gevormd. Gelnagels worden in verschillende lagen aangebracht en door de warmte in model gebracht. Het aanbrengen en modelleren duurt best wel lang vergeleken met acrylnagels. Na drie weken zijn gelnagels niet meer zo mooi en ze zouden dan eigenlijk bijgewerkt moeten worden of je kan de gelnagels verwijderen. Je kan ook jouw gelnagels zelf verwijderen eens in de paar maanden om jouw natuurlijke nagels even rust te geven.

Gelnagels verwijderen.

Wil je jouw gelnagels verwijderen? Je hoeft daarvoor niet speciaal naar een nagelstyliste te gaan. Je kan op een makkelijke manier zelf gelnagels verwijderen. Gelnagels kunnen gaan irriteren of hinderen bij jouw werkzaamheden. Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk jouw gelnagels zelf verwijderen en niet eerst een afspraak maken. Voordat je aan de slag gaat is het wel belangrijk dat je alle benodigdheden in huis hebt.

Wat heb je nodig?

  • vijl
  • vaseline
  • watjes
  • aceton(nagellak remover)
  • folie
  • polijstvijl

Stap 1.
Vijl de gelnagels gelijkmatig zo ver mogelijk weg. Let op dat je niet de natuurlijke nagel daarbij beschadigd door te ver door te vijlen. Zelf gelnagels verwijderen vereist wel enige concentratie, zorg dat je vijlt totdat de gelnagel begint te barsten.
Stap 2.
Smeer vaseline rondom de nagels. Dit is om te voorkomen dat de huid rondom jouw nagels geïrriteerd raakt.
Stap 3.
Drenk de watjes in aceton. De watjes horen doorweekt te zijn met de aceton.
Stap 4.
Plaats de aceton-watjes op jouw nagels. De aceton heeft een loswekende werking, waardoor de hars als het ware oplost.
Stap 5.
Wikkel jouw nagels met de aceton-watjes in met folie. Zodoende kan de aceton goed zijn werk doen. Laat de folie 15 minuutjes zitten.

Nadat je de gelnagels hebt verwijderd, kan je de laatste restjes van de gelnagels verwijderen met een polijstvijl. Jouw nagels zullen er weer verzorgd uitzien en het heeft je weinig tot geen moeite gekost.

Tip! Gebruik een voedende olie speciaal voor nagelriemen om jouw nagels en nagelriemen extra te verzorgen.