Beauty Overig

Geen geduld? Zo droogt je nagellak een stuk sneller!

nagellak sneller drogen

Het leven van een vrouw gaat niet over rozen. We zijn er maar druk mee: onze huid insmeren, elke ochtend een plamuurtje aanbrengen en onze nagels goed onderhouden. Een beetje verzorgd voor de dag komen kost een heleboel tijd. Vooral dat laatste taakje vergt een heleboel geduld. Lees daarom snel verder voor onze gouden tips om je nagellak een stuk sneller te laten drogen!

Menig vrouw kent het riedeltje wel. Eerst moet je het perfecte moment op de dag uitzoeken, want zodra de nagellak is aangebracht, ben je ongeveer een kwartier lang een soort gevangene in je eigen lichaam. Met gespreide vingers is het zaak om zo min mogelijk aan te raken en dat kan knap lastig zijn. Natuurlijk zul je altijd zien dat je nét naar de wc moet als de nagellak er kletsnat op zit. We  vinden verzorgde nagels heel belangrijk, maar wat is het toch een tijdrovende klus. Nagellak die snel droogt, het lijkt wel een utopie. Toch is het mogelijk met onze gouden tips!

nagellak drogen

Ice, Ice, Baby

Door kou droogt je nagellak een stuk sneller. Daarom versnelt het droogproces een hoop door je pas gelakte nagels een paar minuten in ijskoud water te houden. Heb je geen ijsblokjes binnen handbereik, dan helpt het ook enorm om je nagels een paar minuten onder de stromende koude kraan te houden. Let dan wel op dat je de nagellak eerst een paar minuutjes laten drogen door de lucht, anders kan de stroom van de kraan zomaar jouw lak verpesten. Kies je voor snel, sneller, snelst? Houd je handen dan een paar minuutjes in de vriezer. Brrr, het is geen pretje, maar het werkt wel als een tierelier! 

Schaf een sneldrogende topcoat aan

Met de juiste apparatuur kom je een heel eind. Schaf daarom een snel drogende topcoat aan. Jup, het bestaat echt! Deze topcoat breng je aan over jouw gekleurde nagels en zorgt ervoor dat je negallak al na een minuut helemaal droog is. Wees niet té ongeduldig, want het is wel belangrijk om de nagellak eerst even twee minuutjes te laten drogen alvorens je de topcoat aanbrengt. Maar twee minuutjes, die kun je best missen toch? 

Spuit een beetje bakspray

Hoe deze werkt, weten we niet precies. Maar dát het werkt weten we wel! Spuit simpelweg een beetje bakspray op basis van natuurlijke oliën (dus niet op basis van boter) op je natte nagels en ze zullen aanzienlijk sneller drogen. What’s not to love? Wij zeggen, gewoon doen! Des te sneller je met je gedroogde nagels weer een eitje kan gaan bakken. Kan je bakspray gewoon weer gebruiken! ; ) 

nagellak sneller droog

Schakel het zwaardere geschut in

Ben jij altijd een kwartier lang tevergeefs aan het blazen op je nagels? Zie je eruit als een pinguïn omdat je hysterisch aan het wapperen bent met je handen zonder te weten of het écht effect heeft? Say no more, dan is deze tip perfect voor jou! Waarom zou je het zelf doen, als je ook een beetje hulp kan inschakelen? Haal je haardroger of ventilator erbij en zet deze gewoon een paar minuutjes op je nagels! De blaas- en windkracht is véél hoger dan jij zelf kan bereiken en daarmee je nagellak ook een stuk sneller droog. Let we op dat je jouw haardroger op je koude stand zet, want zoals we eerder al zeiden laat kou je nagels sneller drogen! 

Gooi je oude, stroperige nagellak weg

Hoe dunner de lagen, hoe sneller je nagellak droogt. Zorg daarom dat je altijd even de substantie van je potjes nagellak checkt. Met oude, stroperige nagellak is het namelijk onmogelijk om dunne nagellak aan te brengen. Het resultaat? Het duurt vele malen langer voor je nagellak droog is en zal misschien nooit helemaal geen uitharden. Bekijk je collectie dus regelmatig even om te zorgen dat je kaf van het koren kan scheiden! 

Ga voor gellac 

De ultieme sneldrogende nagellak is gellac. Hiervoor hoef je heus niet eens in de zoveel weken naar de nagelsalon, want tegenwoordig kan je het ook gewoon zelf aanbrengen! Je moet hiervoor wel een aantal attributen aanschaffen, maar je bespaart wel een hele hoop tijd. Gellac laat je namelijk in een schamel minuutjes helemaal drogen onder een UV-lamp. Het resultaat? Mooie nagellak binnen een paar minuten dat ook nog eens lang blijft zitten! 

Met deze tips wordt het weer een feestje om jouw nagels te lakken! Binnen no time zijn jouw nagels weer droog en kan je door met jouw leven. En dan ook nog eens met mooi verzorgde nagels!