Beauty

Een diamanten ring met vintage look

vintage diamanten ring

Een diamanten ring is er in vele vormen en maten. Maar ze kunnen worden verdeeld in verschillende soorten groepen. Iedere groep heeft specifieke kenmerken. Zo kunnen moderne ringen bijvoorbeeld een strak uiterlijk hebben, grote stenen en weinig details. Of ze zijn apart van vorm. Neem bijvoorbeeld een vierkante ring.

Zijn moderne ringen niet helemaal jouw smaak, dan is een vintage stijl diamanten ring wellicht meer voor jou. Maar hoe herken je nou een vintage diamanten ring?

De kenmerken van een vintage diamanten ring

Doorgaans wanneer we het woord vintage horen, roept dit een beeld op van een specifieke periode. Zoals bijvoorbeeld de Art Deco of de Art Nouveau periodes. 

In ieder geval is er een ding wat binnen de sieradenbranche vintage schreeuwt, en dat is: details. Denk aan ingewikkelde ontwerpen met in elkaar overlopende motieven, sierlijke lijnen, filigrain en een hoeveelheid kleine steentjes. 

Maar ook de vorm van de centersteen is hierbij een puntje van aandacht. Want denk je aan vintage ringen, dan denk je vaak in eerste instantie aan een ovale of peervormige steen, vaak een saffier, smaragd of robijn, omringd door kleinere steentjes. 

Wat al deze vintage sieraden met elkaar gemeen hebben, is dat ze door de detaillering een bepaalde rijkdom uitstralen. Less is more is dan ook niet van toepassing. Hoe meer details hoe beter.

Vintage stijl diamanten ring van DiamondsByMe

DiamondsByMe heeft voor jouw een prachtige selectie vintage stijl ringen in de collectie opgenomen. Elk van deze ringen kunnen naar eigen wens aangepast worden. Zo kies je voor de kleur goud en het gehalte, de gewenste steengrootte en natuurlijk het type steen. Ga je voor een vintage diamanten ring maar dan nieuwe stijl, dan is roségoud in combinatie met bruine, zwarte of lab-grown diamant een goeie keuze. Ga je voor meer authenticiteit, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een geelgouden ring met een smaragd of saffier als centersteen, omringd door kleine diamantjes. Of natuurlijk voor het klassieke witgoud of platina met een sprankelende diamant. Dit laatste brengt je rechtstreeks terug naar de tijd van the Great Gatsby!

De site van DiamondsByMe stelt jou in staat om helemaal zelf jouw droomring in vintage stijl samen te stellen. Door de aanpassingen die je maakt ontstaat een unieke ring, welke na bestelling met de hand wordt vervaardigd door een van onze goudsmeden.

Over DiamondsByMe

DiamondsByMe onderscheidt zich door de unieke combinatie van moderne technologie welke naadloos wordt gecombineerd met het oud ambachtelijke vak van sieraden maken. Dit wordt ook wel het nieuwe ambacht genoemd. De goudsmeden van DiamondsByMe zijn stuk voor stuk zeer ervaren in het smeden van sieraden, en hebben een grote passie voor hun ambacht. 

Zo ben je ervan verzekerd dat jouw diamanten ring tot in perfectie wordt vervaardigd. Een sieraad welke de tand des tijds doorstaat. Een tijdloze vintage diamanten ring.