Fashion

Een bril als modeaccessoire

bril als modeaccessoire

Was vroeger het dragen van een bril bittere noodzaak, tegenwoordig is de bril als modeaccessoire volop in opmars en kun je echt een statement maken door de keuze van je bril. Het tijdperk van verplicht lenzen dragen omdat een bril ontsierend zou zijn, is nu definitief voorbij. Dat is te merken aan het feit dat momenteel zowel mannen als vrouwen die prima kunnen zien een bril dragen om hun persoonlijkheid te onderstrepen. Hier spelen veel opticiens op in door ervoor te zorgen dat er in de collectie een uitgebalanceerde keus is die voor iedere stijl wat wils biedt. Ook is er tegenwoordig online heel wat te kiezen en hebben de online brillen shops zoals bijvoorbeeld Mister Spex de laatste mode op het gebied van brilmonturen. Daarbij wordt de keuze voor de bril die bij jou past vereenvoudigd doordat je allerlei filters kunt toepassen wat betreft:

  • Welke categorie bril, zoals bijvoorbeeld damesbril, leesbril
  • De breedte van je hoofd: smal, medium of groot
  • De gewenste vorm van je bril, bijvoorbeeld vlinder, rond
  • Het type bril: randloos of volledige rand
  • Eigenschappen van de bril, zoals multifocaal
  • Het gewenste merk van je bril
  • De vorm van je gezicht, zoals ovaal, hartvormig
  • De kleur van het montuur
  • Het materiaal van de bril, zoals kunststof, metaal of titaan

Welke monturen passen bij welke gezichtsvorm?

Welke bril past bij mijn gezicht is een veelgestelde vraag. Voor een ronde gezichtsvorm zijn hoekige en rechte monturen zeer geschikt omdat deze brilvormen de nadruk leggen op de bovenkant van het gezicht en de aandacht voor de ronde wangen en kin op die manier verleggen.

Heb je een ovale gezichtsvorm? Dan zullen alle brilmonturen goed tot hun recht komen doordat bij deze gezichtsvorm alles vanzelf al in balans is. Wanneer je het gezicht toch minder lang wilt laten lijken kun je kiezen voor een montuur wat even breed is als het breedste deel van het gezicht.

Bij een hartvormige gezichtsvorm kunnen de gezichtscontouren verzacht worden door een rond brilmontuur. Wanneer je meer evenwicht aan het gezicht wilt toebrengen zijn brede en hoekige brillen hier ook uitstekend voor geschikt.

Is er bij jou sprake van een rechthoekige gezichtsvorm? Dan past daar het beste een grote bril omdat deze zorgt voor een optische verkorting van het gezicht. Brillen met ronde monturen staan het mooist omdat ze de ‘harde’ lijnen van het gezicht kunnen doorbreken.