Beauty

Deze schoonheidsproducten deel je liever niet

schoonheidsproducten die je niet wilt delen

Er zijn een aantal dingen in het leven waar we ons allemaal wel eens schuldig aan maken. Iedereen drinkt wel eens één cocktailtje (of twee) teveel en draagt een shirtje van haar zus die zij op dat moment zelf aan wilt. Beide situaties bezorgen je letterlijk én figuurlijk hoofdpijn. Het delen van je schoonheidsproducten, zoals make-up, is misschien ook iets wat je hebt gedaan. Maar wist je toen dat het delen van schoonheidsproducten erg onhygiënisch is en voor huidproblemen of nare infecties kan zorgen?

Bron van bacteriën

Jouw schoonheidsproducten zijn een bron van bacteriën. Zodra je deze producten deelt met anderen komen daar nieuwe bacteriën bij. Bacteriën dragen bij aan de ontwikkeling van oneffenheden, verstoppingen, infecties en ontstekingen.

Houd deze schoonheidsproducten voor jezelf

Gelukkig kun je jezelf een hoop ellende besparen door de volgende make-up producten niet meer uit te lenen:

– Lippenstift/lipgloss

Lipproducten zijn niet alleen paradijs voor bacteriën maar kunnen ook het herpes virus bevatten. Dit virus zorgt voor koortslippen. En geloof mij, een koortslip is geen pretje!

– Mascara

Een ander vloeibaar product is mascara. Virussen en bacteriën die op het borsteltje of substantie zitten, kunnen voor ooginfecties en ontstoken ogen zorgen.

– Schoonheidsproducten uit een potje

Het gevaar van lippenbalsem, wonder crèmes, lotions en foundation uit een potje zit in het feit dat je het product met je vingers uit het potje haalt. We weten allemaal dat het wassen van je handen vanuit hygiënisch oogpunt belangrijk is.

– De scheermes

Scheermesjes kunnen het herpes virus, bloed overdraagbare aandoeningen of genitale wratten overdragen. Even down under bijwerken of je oksels scheren met het scheermesje van iemand anders, doe het vooral niet. Ga voor de Famke Louise stijl.

Sharing is caring

Nagellak, haarborstels en alle schoonheidsproducten uit een pompje kun je wel delen. Maar het kan voorkomen dat je écht even make-up wilt (uit)lenen. Een beter excuus om nieuwe producten te kopen is er haast niet en in geval van nood kun je je schoonheidsproducten na gebruik reinigen. Met een tissue maak je bijvoorbeeld je lip- en wenkbrauw potlood schoon. Slijp er een nieuwe punt op en ontsmet de punt met pure alcohol.

Reiniging is the key!

Je doet er sowieso goed aan om je huid dagelijks twee keer te reinigen, om je tandenborstel (ook elektrische borstels!) om de drie maanden te vervangen en om je make-up kwasten wekelijks te reinigen. Je kwasten kun je reinigen met een brush cleanser, lactacyd of babyshampoo. Heb je deze producten niet in huis? Duik dan je keuken in en gebruik wat olijfolie en afwasmiddel.