Fashion

De tassen trends van zomer 2020

Ben je opzoek naar een nieuwe tas of een paar nieuwe tassen voor aankomende zomer? Heb je misschien nog oude tassen liggen waarvan je niet weet of je ze wilt houden of niet? Van de rieten tas tot de handtas; de belangrijkste trends van de zomer dit jaar lees jij hieronder. We hebben het over verschillende stijlen en verschillende outfits. Zo kun jij de perfecte tas vinden voor de zomer! 

Oldskool 

Niet alleen in de mode, maar qua tassentrends gaan we deze zomer weer veel jaren ’70 invloeden terugzien. Denk hierbij aan duurzame materialen en een zelf gemaakte tassenlook. Veel aardetinten gecombineerd met materiaal zoals haakjes die over je schouders hangen. 

Vorm

De vorm van de tassen veranderd ook. De jaren hiervoor zagen we vooral rechthoekige exemplaren en deze zomer gaan we veel ronde tassen zien. Ook in verschillende, opvallende kleuren zoals roze of rood. Ook gaan we vooral grote tassen terugzien deze zomer. Een Michael Kors tas is een mooi voorbeeld van een merk dat meegaat met de trends van 2020. Ben je opzoek naar een grote tas en wil je niet te veel experimenteren met kleuren? Kies voor een neutrale kleur in een groter model. 

Double bag

We hebben de double bag eerder voorbij zien komen en ook deze zomer gaan we het veel zien. In dit seizoen gaat het wel meer om zusjes en geen tweelingen. Een double bag houdt in dat je twee tassen draagt die identiek aan elkaar zijn. Deze zomer draag je twee verschillende tassen in dezelfde kleur en stijl. Michael Kors heeft veel modellen in verschillende maten en met dezelfde kleur en stijl. Zo kun je mixen en matchen om tot de juiste combinatie te komen. 

Rieten tassen

De exotische huiden en leren tassen gaan nauwelijks nog zien deze zomer. Dit komt voornamelijk omdat het slecht is voor dier en milieu. Om deze reden gaan modeliefhebbers opzoek naar natuurlijke duurzame materialen zoals riet, hout en bamboe. Veel tassen zullen een combinatie zijn van verschillende duurzame materialen. Het voordeel hiervan is dat de tassen erg licht zijn en je makkelijk lange afstanden kunt lopen. Je kunt ook alle kanten op met je outfits. Denk aan een gele zomerjurk met hakken of een lichte jumpsuit met schattige sandalen. Een haaraccessoire zoals grote spelden of hoofdbanden maken je outfit af. Ook met een stoere look zoals Converse sneakers en een denim short passen perfect bij rieten tassen.