Fashion

De schoenentrends voor dames voor de winter van 2021

schoenentrends 2021

Veel vrouwen zijn verslaafd aan schoenen, net als veel mannen overigens. Schoenen kunnen dan ook een echte fashion statement zijn. Je kunt de meest basic outfit dragen, maar door de juiste schoenen daaronder aan te trekken, kun je er alsnog erg modieus uit zien. Daarnaast zijn schoenen vergevingsgezind: ze blijven je passen. Natuurlijk wordt elk seizoen gekenmerkt door nieuwe mode trends en hieronder bespreken we de schoenentrends voor dames voor winter 2021.

Sneakers blijven hip in het najaar van 2021

Goed nieuws: van sneakers zijn we voorlopig nog niet af. Ook deze herfst en winter zullen de winkels weer vol staan met de mooiste exemplaren. Dit seizoen doen de sneakers mee met de zogenaamde neutrals trend die al een tijdje rondwaart in modeland. Oftewel: kleuren zoals wit, beige, nude en bruin in de hoofdrol. Ook je voeten zullen blij zijn met het feit dat deze trend doorzet, want eigenlijk zijn sneakers toch wel het meest luxe schoeisel voor de voeten. Je kunt er makkelijk op lopen en ook langere tijd staan is geen probleem, omdat sneakers meestal een heerlijk dempende zool hebben.  Meer over comfort en trends op het gebied van schoenen lees je op Allesoverschoenen.nl.

Veterlaarzen voor dames zien we ook dit najaar weer veel in de winkels

Een belangrijke trend die we op het moment zien, zijn veterlaarzen voor dames. Deze boots zijn niet alleen erg stijlvol, maar ook erg praktisch in deze maanden vol kou, neerslag en najaarsstormen. Ga je hippe veterlaarzen bestellen, dan zul je zien dat deze in allerlei varianten verkrijgbaar zijn, van elegante enkellaars, tot hoge veterlaars.

Veterlaarzen kun je zowel onder een leuk rokje, als onder je favoriete jeans dragen. Eigenlijk zijn de mogelijkheden van een veterlaars onbegrensd.

Eindeloos combineren met een veterlaars

Zo kun je eindeloos combineren met de veterlaarzen. Zo kunnen ze gebruikt worden voor een stoere, edgy look. Maar daarentegen staan de veterlaarzen ook leuk met een jurkje, om de outfit meer casual te maken. Naast het welbekende zwarte veterlaarsje, zijn er ontzettend veel varianten op de laars. Zo zijn er veterlaarzen met studs of gespen om de laars een gedurfde look te geven. De veterlaars komt ook voor in een leuke print. Ga eens voor een panter of slangenprint laars, om je outfit wat extra’s te geven. Wanneer een print niet jouw ding is maar je toch wilt opvallen, is de veterlaars met lak een goede keus. Deze laarzen zijn vrouwelijk en maken je look helemaal af.

Chunky boot ook nog steeds populair

Naast de veterlaars is ook de chunky boot populair. Eigenlijk is die dat al even en heeft het de afgelopen winter én zomer overleefd. Het combineren van dit soort boots is makkelijk, want die passen overal bij. Ga voor een stoere look door deze winterschoenen te combineren met een jeans of leren broek of ga voor een spannend contrast door ze onder een jurk te dragen. 

Chelsea boot: de eeuwige klassieker

De Chelsea boot is al jarenlang een klassieker en is voor winter 2020 weer helemaal terug. Met een spitse neus en hak zijn ze klassiek en verfijnd en door een grove zool en ronde neus juist stoer. Chelsea boots zijn dus eigenlijk enorm veelzijdig en passen bij iedere vrouw, wat haar stijl ook is. Misschien dat de designers deze schoen daarom massaal de catwalk op stuurden. Wij zijn er in ieder geval blij mee.