Beauty

De populairste dames tattoos in 2024: dit zijn de trends!

populairste-dames-tattoos-in-2024

Ben je van plan om dit jaar een tatoeage te laten zetten? Blijf dan lezen, in dit artikel bespreken we de laatste tatoeage trends voor vrouwen! We bespreken de populairste plekken op het lichaam en welke stijl dit jaar de boventoon voert.

Veel dames plaatsen in 2024 een tattoo op dit lichaamsdeel

Volgens tatoeëerders kiezen veel vrouwen in 2024 voor een tattoo op de arm! Net als de vorige jaren, zijn ook de handen en vingers populaire plekken voor een tattoo. Een nadeel is dat een tattoo op je hand of vinger minder goed geneest. Bovendien moet je hem eerder laten bijwerken, omdat ze sneller vervagen! Naast de arm, hand en vinger, is ook de ribbenkast een populaire tattoo locatie voor de vrouw.

Tatoeage trends 2024: dit laten vrouwen dit jaar zetten!

Dit zijn de tattoo trends voor 2024:

  • Micromotief of kleine tattoo: dit jaar is de kleine tattoo helemaal in, daarnaast is ook het micromotief erg populair bij de vrouw. Bij veel vrouwen zie je deze tatoeages als een soort stickers over de arm verspreid. Daarnaast behoort de rug tot een populaire plek voor dit soort tatoeages. Waar vroeger strak de boventoon voerde, mogen de tattoo’s nu nonchalant en speels zijn.
  • Korte positieve boodschap: waar eerder de “brief” nog populair was, kiezen veel vrouwen in 2024 voor een korte positieve boodschap! Vaak zijn het zinnen die verwijzen naar een persoonlijke gebeurtenis, denk aan uitspraken van een dierbare of een populaire bemoedigende quote. Deze tatoeages dragen bij aan het ontwikkelen van zelfvertrouwen, of het herinneren van een geluksmoment!
  • Minimalistische dierenmotieven: ook minimalistische dierenmotieven doen het goed bij de vrouw dit jaar, denk aan fijne lijnen of een abstracte stijl! Dit kan een vogel zijn, een kattenkop, of bijvoorbeeld kattenpootjes. Naast minimalistische dieren tattoo’s, doet ook de minimalistische bloem tattoo het erg goed.
  • Flower power tattoo: de jaren 70, 80 en 90 zijn helemaal terug dit jaar. Tatoeages van bloemen in de flower power stijl!
tattoo trends voor 2024

Gaat de tijdelijke tattoo de nieuwe trend worden?

Je hebt misschien wel eens gehoord van realistische plaktatoeages, maar in de Verenigde Staten kan je nu ook een tijdelijke tattoo met inkt laten zetten. Deze tattoo vervaagt na een aantal maanden, handig voor als je regelmatig een nieuwe tattoo wilt laten zetten! Zien we deze manier van tatoeëren binnenkort ook in Europa?