Make up

De perfecte smokey eye maken doe je zo!

smokey-eye-maken

Tegenwoordig zie je overal make-up inspiratie. Je kan geen sociale media-app openen of je ziet perfecte make-uplooks die een verleidelijke oogopslag geven. Het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig een volleerd visagist is! Heb jij toch nog een beetje moeite om een verleidelijk ooglook bij jezelf te creëren? Volg dan deze 3 simpele stappen om een perfecte smokey eye te maken!

We hebben goed nieuws voor je! Een mooie make-uplook bij jezelf aanbrengen hoeft niet zo ingewikkeld te zijn! De perfecte smokey eye kan je in drie simpele stappen bereiken en hiervoor heb je zelfs maar een paar producten nodig! Het geheim? Blenden, blenden en nog eens blenden!

Dit heb je nodig!

Voor deze look heb je gelukkig niet zo veel nodig, dus ook als je niet zo’n gevulde make-uptas hebt als de gemiddelde beautyguru kan je hiermee aan de slag! Zorg in ieder geval dat je het volgende paraat hebt:

  • Een donkere eyeliner (zwart of bruin)
  • Een donkere oogschaduw (zwart, donkerbruin of donkergrijs)
  • Een kleine, zachte oogschaduwkwast

Stap 1: Begin met een goede basis

Een smokey eye maak je altijd met donkere kleuren. Daarom is het belangrijk om eerst een goede basis aan te brengen op je oogleden. Dit betekent dus alleen het stukje wat je oog bedekt wanneer je knippert, niet je arcadeboog. Zo zorg je dat de straks kleuren mooi in elkaar over blenden. Denk aan een neutrale kleur als bruin of grijs. 

Stap 2: Tijd om kleur aan te brengen

Nu gaan we echt aan de slag! Eerst breng je een donker lijntje aan met een oogpotlood. Gebruik het liefst een potlood dat een zachte structuur heeft, zodat de lijn niet te hard er stug wordt. Je kan kiezen voor een donkerbruin of zwart potlood, dit hangt helemaal af van jouw eigen smaak. Breng het lijntje aan boven je wimperlijn en op je waterlijn. Maak de lijn niet té dik, maar maak je ook geen zorgen als de lijn niet heel netjes is. Over het oogpotlood breng je namelijk een donkere oogschaduw aan in een kleur naar keuze, zoals zwart, donkerbruin of donkergrijs. Zorg natuurlijk wel dat de kleur van het oogpotlood en de oogschaduw bij elkaar passen. Bruin en grijs is niet zo’n geslaagde match!

Stap 3: Blenden, blenden en nog eens blenden!

Deze stap is het belangrijkst van allemaal en van levensbelang om een mooie, smokey eye te krijgen. Het karaktistieke van een smokey eye is namelijk dat de ooglook donker begint en steeds lichter naar boven werkt. Om dit te bereiken kan je de donkere kleur als het ware naar boven vegen. Hiervoor pak je een klein en zacht kwastje. Veeg met het kwastje over de donkere lijn om zo de oogschaduw te verspreiden naar boven. Hierbij is geduld belangrijk, want hoe vaker je dezelfde beweging herhaalt, hoe mooier het effect! Als je niet goed blendt, blijf je achter met harde lijnen en een niet zo’n verleidelijke look. Blenden alsof je leven er vanaf hangt dus! Als je hiermee klaar bent, kun je de look nog afmaken door ook een beetje oogschaduw onder je ogen aan te brengen en natuurlijk een flinke lik mascara toe te voegen. Wil je echt uitpakken? Breng dan een klein beetje glitter aan in je ooghoeken!

Et voilà! In deze stappen is jouw verleidelijke smokey eye geboren! Met een beetje uitleg kan iedereen een mooie make-uplook maken en hoef je niet onder te doen voor alle beautyguru’s. En onthoudt, ook voor make-up geldt: oefening baart kunst!