Fashion

De meerwaarde van plus size kleding

plus size fashion

Iedereen wil zich goed voelen in zijn vel, daar zijn we het over eens. Voor zij die iets curvy zijn en binnen het standaard kledingaanbod niet altijd hun gading vinden, is een breed gamma aan plus-size kleding zeker een welgekomen geschenk. De voordelen van dit aanbod gaan echter verder dan gewoon het feit dat ook mensen met een maatje meer niet naakt over straat moeten lopen. Er is zelfs zoiets als een psychologisch voordeel aan verbonden.

Waarom is het zo belangrijk dat retailers plus size kleding aanbieden en wat zijn de voordelen daarvan? Hieronder lees je meer!

Wat is plus size kleding?

Plus size kleding wordt gezien als kledij die geschikt is voor mensen die door hun lichaamsbouw en gewicht kleding nodig hebben die iets wijder en groter is dan standaard maten. Er bestaat nogal wat onduidelijkheid over wat we nu precies bedoelen met plus size.

In bepaalde gevallen worden alle maten boven de 38 tot die categorie gerekend, maar in Engeland gebruikt men die term bijvoorbeeld pas als er sprake is van een maatje 46. De precieze beschrijving van plus size is dus niet eenduidig, maar wel is zeker dat dit aanbod aan kledij heel wat meerwaarde biedt. Hieronder gaan we daar dieper op in!

Waarom plus-size kleding er gerust mag blijven

1. Zelfzeker de straat op

De outfit die je draagt heeft een enorme invloed op je algemene gevoel en zelfzekerheid, daar is iedereen het over eens. Bij dames is dat effect doorgaans nog sterker. Niets voelt beter dan de deur uit kunnen stappen in een outfit waar je je sexy en vrouwelijk in voelt, of stoer en mannelijk.

Voor mensen met een maatje meer is dat niet altijd gemakkelijk, omdat standaard kledij hen eraan herinnert dat ze misschien niet de norm zijn. Plus size kleding is in dat geval de oplossing, omdat het je zelfvertrouwen een stevige boost geeft en je in staat stelt om ondanks je grotere maat toch stijlvol en met een glimlach naar buiten te gaan.

2. Zorgeloos winkelen

Daarbij biedt het steeds groter wordende aanbod plus size kleding ook als voordeel dat mensen met een maatje meer tegenwoordig veel meer ontspannen kunnen winkelen dan vroeger. Je hoeft niet meer het halve land af te zoeken naar een winkel die passende kledij aanbiedt. De kans op een outfit die er daarbij ook nog eens stijlvol uitzag, was vroeger nog veel kleiner.

3. Kleding van kwaliteit

Ten slotte geniet je tegenwoordig ook bij plus size kleding altijd van kwaliteit, dankzij webshops als Je m’appelle. Hier vind je talloze mogelijkheden voor curvy vrouwens die zich niet door hun maat willen laten tegenhouden om met klasse en een goed gevoel de deur uit te stappen. Het gebruik van kwaliteitsmaterialen maakt dat natuurlijk allemaal nog beter