Make up

De make up trends voor dit najaar

make up trends najaar

Hier lees je meer over de nieuwste make-up kleuren en technieken voor dit najaar. Ontdek de nieuwe kleuren en opmaaktechnieken van lippenstift, foundation, eyeliner, oogschaduw en blush. Update je look met de make-up tips op dit online magazine die helemaal van nu zijn. Eerder schreven we wel eens over verschillende trends zoals bijvoorbeeld de smokey eye look, in dit artikel richten we ons op welke make up trends we dit jaar veel zien. 

De make-up trends voor 2021 zijn heel erg natuurlijk. In het najaar van 2021 moet make up moet je mooier maken, maar mag tegelijkertijd bijna niet te zien zijn. De basis voor een ultramoderne huid is huidverzorging. Geef je huid aandacht en ga vooral niet teveel in de zon! Niet alleen omdat het schadelijk voor je gezondheid is maar ook omdat je huid er vele malen minder goed uit gaat zien.

Het kleurenpalet blijft grotendeels hetzelfde

We beginnen met goed nieuws: veel nieuwe zaken zul je niet hoeven aan te schaffen: het kleurenpalet van voorheen blijft grotendeels behouden. Kan je toch niet wachten om iets nieuws te kopen? Investeer dan in een blauwe, gouden of rode oogschaduw of een aubergine kleurige lippenstift. Heb je het niet zo voor aubergine? Ga dan voor een ander rood met blauwe ondertoon.

Natuurlijke make-up look  verrijken met een speels element

Een andere trend in 2021 is om je natuurlijke make-up look te verrijken met een speels element. Dat kan van alles zijn. Blauwe wimpers of een gekleurde lipgloss op je ogen. Een lintje strass bij wijze van eyeliner op je ogen zoals we dat in 2021 veel op de catwalk zien. Je kunt ook een vloeibare zilverkleurige of goudkleurige eyeliner gebruiken. Dat staat net zo feestelijk. Kies één element waar je je goed bij voelt en voeg die toe aan je natuurlijke make up look.

In het najaar van 2021 werk je met kleuren die dicht bij jouw huidskleur liggen. Verder is het ook belangrijk om in het achterhoofd te houden dat de schaduw- en lichte kleuren niet té veel mogen afwijken van jouw huidskleur. Hoe dichter bij jouw eigen huidskleur, hoe natuurlijker de look zal zijn. Jouw oogleden kan je een oplichtend effect geven door er een transparante gloss op aan te brengen. Door de glans wordt het licht weerkaatst en breng je deze ook optisch naar voor. Je zet ze extra in de kijker met het gebruik van jouw eigen, natuurlijke kleur.

Het accentueren van de kleur rood in je gezicht

Volgens de klassieke make-up regels dekken we alles af wat rood is. In plaats van deze kleur te camoufleren mag je hem dit seizoen juist accentueren. Zo kun je rood met je huid laten versmelten zodat het een natuurlijke blos lijkt, alsof je in de zon bent geweest. Je kunt ook voor uitgesproken rode wangen gaan. Je kunt zelfs een andere kleur dan rood, roze of oranje voor die wangen kiezen, bijvoorbeeld geel, een kleur die in het verlengde van goud ligt. Zo gek is dat eigenlijk niet want goud komt vaak in highlighters terug. 

Ook qua texturen is er in 2021 veel gaande. Crème blush is niets nieuws meer maar de texturen van de hedendaagse make up zijn steeds vernieuwender. Er zijn zelfs mixen van gel, poeder en crème, maar gebruik ook eens een poederblush. Of gebruik een gloss lippenstift op je wangen en werk het product met je vingers in de huid.