Overig

De effecten van groenlipmossel

groenlipmossel

Steeds vaker zien we dat mensen groenlipmossel aanschaffen. Groenlipmossel is een klein schelpdier die erg overeenkomt met de mossel die wij kennen. De groene randen die de mossel heeft verklaard de naam. De groenlipmossel leeft niet in Europa, je kan deze mosselsoort alleen vinden in de wateren van Marlborough Sounds, Nieuw-Zeeland. Het klinkt als een normaal diertje, maar toch is het niet wat het lijkt.

Waarom groenlipmossel?

Iedereen kan je vertellen dat de groenlipmossel speciaal is, maar waarom wil je de groeplipmosselextracten eigenlijk binnen krijgen? Voor veel mensen is het niet duidelijk wat de groenlipmossel nou daadwerkelijk voor je doet en daarom heb ik een aantal voordelen op een rijtje gezet, namelijk:

–          Groenlipsmossel werkt als ontstekingsremmer.

–          Het houdt vroegtijdige veroudering tegen.

–          Helpt aan een goede hart- en hersenfunctie.

–          Versterkt het kraakbeen.

–          Bevat veel vitaminen en mineralen uit de wateren van Marlborough Sounds.

Over het algemeen is de groenlipmossel dus erg goed voor je gezondheid. De mosselsoort heeft veel glucosamine en glucosamineoglycanen, wat op een natuurlijke manier de weefsels in het lichaam versterkt. Voor mensen die last hebben van gewrichtsaandoeningen, zoals artrose, kan groenlipmossel dus fantastisch helpen.

Hoe kan ik groenlipmossel innemen?

Er zijn verschillende producten hoe je de groenlipmossel in kan nemen. Je eet niet gewoon de mossel, maar de mossel zit verwerkt in een bepaald product. Je kan ervoor kiezen om de groenlipmossel in te nemen via capsules en tabletten, maar de meest effectieve manier is om de vloeibare groenlipmossel in te nemen. Tijdens het maken van de capsules en tabletten wordt de mossel vaak verhit. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de groenlipmossel niet optimaal meer is. Vaak wordt de vloeibare groenlipmossel verwerkt in combinatie met andere bestanddelen zoals curcumine. Een combinatie van groenlipmossel en biologische curcumine zorgt voor een extra bescherming van cellen en weefsels.

Er zijn dus verschillende manieren hoe je groenlipmossel kan innemen. De goedkope manieren, zoals tabletten en capsules zijn van een duidelijk mindere kwaliteit. Synofit begon met het produceren van vloeibare groenlipmossel en vele partijen zijn gevolgd. Als je voor kwaliteit wilt gaan is vloeibare groenlipmossel duidelijk de favoriet. Wil jij vloeibare groenlipmossel kopen? Neem dan een kijkje online of ga op bezoek bij je plaatselijke drogist.