Beauty Make up

De beste skincare routine voor een prachtige huid

beste skincare routine

Het is niet genoeg om goede huidverzorgingsproducten te hebben van bijvoorbeeld een goed merk als Biodermal. Om de producten het meest effectief te laten zijn, moet je ze ook in de juiste volgorde aanbrengen. De routine hangt af van je huidtype, de ingrediënten en formuleringen van de producten en het tijdstip van de dag. Een goede vuistregel is echter om in volgorde van textuur aan te brengen, van dun naar dik, omdat dunne producten niet in dikkere kunnen doordringen.

Was je gezicht

Spoel ’s ochtends en ’s avonds je gezicht met water en wrijf een kleine hoeveelheid zachte reiniger tussen je schone handpalmen. Masseer over je hele gezicht met een zachte druk. Spoel je handen en masseer je gezicht met water om je gezicht te spoelen totdat je de reiniger en het vuil hebt verwijderd. 

Breng toner aan

Als je een toner gebruikt, breng die dan aan na het reinigen van je gezicht en voor al het andere dat je gaat doen. Giet een paar druppels toner in je handpalmen of een wattenschijfje en veeg zachtjes over het gezicht. Als je toner exfoliërend is, wat betekent dat het dode huidcellen verwijdert met ingrediënten zoals glycolzuur, gebruik deze dan alleen ’s nachts. Hydraterende formules kunnen twee keer per dag worden gebruikt. Gebruik geen exfoliërende toner en retinoïden of andere exfoliators tegelijkertijd!

Breng een serum aan

De ochtend is een goed moment om een ​​serum met antioxidanten te gebruiken, zoals een verhelderend vitamine C-serum, omdat ze je huid beschermen tegen vrije radicalen die je de hele dag door tegenkomt. De nacht is een goed moment om een ​​vochtinbrengend serum met hyaluronzuur te gebruiken, dat ervoor zorgt dat je huid ’s nachts niet uitdroogt, vooral als je anti-verouderings- of acne behandelingen gebruikt die de huid kunnen irriteren en uitdrogen. Serums kunnen ook exfolianten bevatten, zoals alfa hydroxy zuren (AHA) of melkzuur. Wat je ook gebruikt, onthoud altijd: serums op waterbasis moeten onder een vochtinbrengende crème gaan; serums op oliebasis moeten worden aangebracht na een vochtinbrengende crème.

Breng oogcrème aan

Je kunt een gewone vochtinbrengende crème aanbrengen op het gebied onder de ogen, maar als je besluit een gespecialiseerde oogcrème te gebruiken, wil je deze meestal onder een vochtinbrengende crème aanbrengen, omdat oogcrèmes doorgaans dunner zijn dan gezichtscrèmes. Het gebruik van een hydraterende oogcrème ’s nachts kan vochtretentie veroorzaken waardoor de ogen er ’s ochtends gezwollen uitzien.

Gebruik een spot behandeling

Het is verstandig om acnebehandelingen ’s nachts te gebruiken, wanneer het lichaam zich in de herstelmodus bevindt. Pas op met het aanbrengen van laagjes met ingrediënten die acne bestrijden, zoals benzoylperoxide of salicylzuren, met retinol, die irritatie kunnen veroorzaken. Zorg er in plaats daarvan voor dat je er alles aan doet om de huid kalm en gehydrateerd te houden.

Bevochtig

Moisturizer hydrateert zowel de huid als alle andere productlagen die je hebt aangebracht. Zoek naar een lichtgewicht lotion voor de ochtend. ’s Avonds kun je een dikkere nachtcrème gebruiken. 

Breng retinoïde aan

Retinoïden (vitamine A-derivaten, waaronder retinol) kunnen donkere vlekken, puistjes en fijne lijntjes verminderen door de cel vernieuwing van de huid te verhogen, maar ze kunnen ook irriterend zijn, vooral voor de gevoelige huid. Als je retinoïden gebruikt, weet dan dat ze in de zon afbreken, dus ze mogen alleen ’s nachts worden gebruikt. Ze maken je huid ook extra gevoelig voor de zon, dus zonnebrandcrème is een must!

Breng gezichtsolie aan

Als je een gezichtsolie gebruikt, zorg er dan voor dat je deze na de andere huidverzorgingsproducten aanbrengt, aangezien niets anders de olie kan binnendringen.

Breng zonnebrandcrème aan

Het kan de laatste stap zijn, maar bijna elke dermatoloog zal je vertellen dat bescherming tegen de zon het belangrijkste onderdeel is van elk huid verzorgingsregime. Door de huid te beschermen tegen UV-stralen kan huidkanker en tekenen van veroudering worden voorkomen. Als jouw vochtinbrengende crème geen beschermende factor bevat, moet je toch zonnebrandcrème dragen!