Beauty

De beste manier om een conditioner te gebruiken

conditioner gebruiken

Je haar heeft heel wat te verduren. Weersomstandigheden, airco of zelfs kleine stofdeeltjes in de lucht maken dat je haar niet altijd gezond of mooi is. Een conditioner gebruiken kan enerzijds heel wat problemen voorkomen en kan anderzijds beschadigd haar herstellen. Maar rond het gebruik van haarconditioner bestaan nog altijd heel wat fabeltjes. Hoe gebruik ik conditioner, hoe vaak en hoelang? Het zijn vragen die je je terecht stelt. Wij zochten voor jou een aantal tips om conditioner op een correcte manier te gebruiken. 

1. Kies de correcte conditioner

Net als bij shampoo bestaan er conditioners voor vet, normaal of droog haar. Als je zelf niet zo goed weet welk type haar je precies hebt, vraag het bij het eerstvolgende bezoek aan je kapper. Hij of zij weer precies welk soort haar jij hebt. Het gebruik van een verkeerde conditioner kan namelijk je haar beschadigen, dof maken of er ongezond laten uitzien. 

hoe gebruik ik conditioner

2. Gebruik conditioner op een correcte manier

De vraag is natuurlijk: hoe gebruik ik conditioner? Lees vooral goed op de verpakking hoe je het product moet gebruiken. Hoewel er uitzonderingen zijn, moeten de meeste conditioners op nat haar aangebracht worden. Knijp het meeste water uit je haar en neem wat product in je handen. Breng het niet aan op de hoofdhuid, maar wel op de punten van je haar. Je hoofdhuid bevat een laagje talg dat beschermend werkt. Te veel conditioner op de hoofdhuid kan dit laagje beschadigen waardoor je een verkeerde werking krijgt. Breng de conditioner gelijkmatig aan, dus goed verdelen over je haar. Spoel niet onmiddellijk uit, maar laat het een tijdje intrekken. Lees ook hiervoor de gebruiksaanwijzing. Na het inwerken spoel je je haar langdurig uit met lauw tot warm water. Alle resten conditioner moeten uit je haar verdwenen zijn. 

3. Controleer de werking van je conditioner

Conditioner gebruiken is OK, zolang dit het juiste effect op je haar hebt. Met andere woorden: je moet duidelijk verschil zien tussen wel en niet gebruiken van conditioner. Ziet je haar er na een aantal beurten nog steeds dof uit of je haarpunten zijn nog altijd gespleten? Probeer dan een ander type van conditioner. Het komt er op neer dat je haar uiteindelijk mooi, zacht en glanzend moet zijn. Het moet soepel vallen en je haarpunten mogen niet splijten. Als je dit effect krijgt, heb je de correcte conditioner gevonden.