Beauty

De 3 gouden tips om een droge huid te voorkomen in de winter

droge huid in de winter

De winter is aangebroken en het weer wordt helaas weer wat guurder. Dit verschil in de weersomstandigheden kan ook een effect hebben op je huid. En helaas niet altijd een positief effect. Wanneer het weer wat kouder wordt en de luchtvochtigheid wat minder wordt zul je ook merken dat je huid wat droger kan doen aanvoelen. Een droge huid in de winter is iets waar veel vrouwen mee struggelen. Niemand zit te wachten op een droge huid en gelukkig bestaan er ook tips die je kunt proberen om een droge huid te voorkomen. Wordt dit het jaar dat ook jij geen droge huid in de winter zult hebben? 

Droge huid voorkomen 

Preventief handelen is altijd beter dan een probleem proberen op te lossen. Zorg er daarom voor dat je heel het jaar door je huid goed verzorgd. Veel beautycounters in warenhuizen zoals de Bijenkorf, bieden een gratis huidanalyse aan. Kiehls, Dior en Lancome zijn onder andere merken die zich richten op deze persoonlijke service. Win eens advies in bij deze professionals over jouw eigen huidtype en koop producten die daar het beste op aansluiten. Wanneer je heel het jaar je gezicht goed insmeert met de juiste producten zul je merken dat wanneer de winter aanbreekt je minder last hebt van een droge huid. Ook is het belangrijk om een goede toner, een goede cleanser en een scrub in je skincare routine te hebben. Met deze preventieve handelingen zul je merken dat je huid heel het jaar door heerlijk verzorgd is. Een droge huid voorkomen lukt helaas niet altijd. Lees hier onder hoe je er toch voor kunt zorgen dat je het beste uit je huid haalt in de winter. 

1. Voorkom droge huid – smeer vettige crèmes 

Is de winter aangebroken en heb je dit jaar niet preventief kunnen handelen? No worries, je kunt er nog steeds voor zorgen dat je huid minder droog wordt. Een droge huid ontstaat meestal omdat je huid met de kou in aanraking komt. Je huid heeft zuurstof, water en hydratatie nodig. Vettige crèmes zijn hier ontzettend goed voor. Nadat je je gezicht dagelijks 2 keer per dag hebt ingesmeerd voor een periode van 10-14 dagen zul je al verschil merken. Laat je wel altijd eerst adviseren zodat jij er zeker van bent dat je een crème uitkiest die het beste bij jouw huidtype past. 

droge huid voorkomen

2. Scrub je huid regelmatig 

Een goede scrub is een heerlijke traktatie voor je lichaam. Je hebt verschillende scrums voor zowel je gehele lichaam als scrubs die speciaal voor je gezicht ontwikkeld zijn. Scrub zo alle dode huidcellen weg zodat er weer ruimte is voor nieuwe huidcellen. Scrub je droge huid weg, smeer je goed in en voor je het weet is je huid helemaal klaar voor de winter. 

3. Voorkom droge huid door meer water te drinken 

Water is goed voor je lichaam. Vaak drinken mensen veel water wanneer ze willen afvallen maar niet enkel voor het afvallen is het water drinken goed voor je lichaam. Ook wanneer je je huid in een topconditie wilt behouden, of krijgen, is het drinken van 2 liter per dag aanbevolen. In de winter kan je huid flink uitdrogen door de wisselende weersomstandigheden dus zorg er voor dat je genoeg drinkt zodat je huid weer kan stralen.