Fashion

Dames trends voor winter 2020/2021

wintertrends 2020

Elk jaar veranderen uiteraard de mode trends voor vrouwen… voor mannen trouwens ook. Waar je sommige trends ziet aankomen, komen andere, zoals die van de Geisha blouse uit het niets. Wat we vooral dit najaar zien in de nieuwe modetrends zijn donkere, warme kleuren. De meeste van ons vinden het best fijn als de herfst komt, omdat we dan weer een ander deel van onze kledingkast kunnen gaan gebruiken. Als je wil weten waar je die dit jaar mee kunt aanvullen, moet je verder lezen voor de nieuwste trends op het gebied van dames mode.

De reset jas

De herfst is uiteraard de tijd dat we onze jassen weer gaan aantrekken en een van de trends in dit segment is de reset jas. Deze jassen komen van Nederlands bodem, en zijn heel comfortabel met daarnaast een zeer goede prijs kwaliteitverhouding. Reset jassen kun je zowel op wat warmere dagen dragen, maar ook wanneer het wat kouder is. Wat dat betreft is de reset jas echt een all rounder. Daardoor zijn de jassen erg praktisch en speciaal ontworpen voor het Nederlandse klimaat. 

De pufferjack blijft een klassieker

Ook de pufferjack is weer erg trendy, niet op de laatste plaats om praktische redenen, zoals het warm te houden in de koude wintermaanden. Dat doet deze jas namelijk als geen ander! Daarom is deze jas nooit echt een mode-item geweest, maar een praktische jas waar velen niet meer zonder kunnen. Gelukkig blijft het model van de ‚puffy coat’ altijd in de mode, wat verandert zijn materialen of kleuren. Voor dit seizoen zien we pufferjacks van ‚zware’ materialen zoals leer en ribstof en donkere, warme kleuren.

Bijna-lieslaarzen

De laatste jaren zijn ze niet meer weg te denken, de bijna-lieslaarzen: ineens zagen we terug lange laarzen van Stuart Weissman. Je kan ze heel leuk combineren met skinny jeans, een jurkje, shorts en ook met de zogenaamde neo-bourgeois trend. Wil je helemaal een edgy look? Combineer ze dan met een panty met drukke print.

Donkere bloemenprints

Bloemenprints zien we wel vaker terugkomen, maar dit jaar is de donkere bloemenprint die we enorm veel gaan zien. Denk hierbij aan winterbloemen. Dus geen al te vrolijke kleurtjes deze herfst en winter, maar we kiezen voor meer donkere tinten, opgefleurd met bloemetjes. Ook heel erg leuk te combineren met de cowboy trend of de lange laarzen!

Luipaard prints

Een van de belangrijkste modetrends deze herfst zijn de luipaard prints. Je kan die luipaardprints combineren met vele andere trends, zoals de glitter trend, cowboy trend, opvallende riemen,… en nog veel meer. Ook erg hip dit seizoen: print met print combineren! Voor de durvers onder ons.

De neo-bourgeois trend

Een fashion trend die we echt heel veel gaan zien: veel tweed, ruiten, sjaaltjes, pied-de-poule… dat past helemaal in de neo-bourgeois trend. Denk: blazers met ruiten, een zijden of satijnen sjaaltje, tweed broeken. Wat dacht je van een broekpak volledig in tweed? Je kan deze trend zo draagbaar maken als je zelf maar wilt. Liever niet volledig in neo-bourgeois-stijl? Je kan ook leuke accenten aanbrengen: een ruiten-sjaaltje, of misschien zelfs maar een scrunchie in deze prints. Draag je jasje over de schouders, kies voor een kraakwitte blouse, en ook kniehoge laarzen passen perfect bij deze fashion trend. 

De evergreens

Natuurlijk zijn er ook enkele evergreen trends die ieder jaar weer terugkomen, misschien wel een klein beetje afwijkend van het vorige jaar. Denk hierbij aan trenchcoats, leren jasjes, grote sjaals of capes voor vrouwen. Dit zijn trends die tijdloos zijn en je vaak jarenlang kan blijven dragen, in tegenstelling tot waarschijnlijk enkele andere fashion trends in dit artikel.