Fashion

Dames ondergoed kopen, ga je voor comfort, stijl of allebei?

vrouwen ondergoed

Je besteedt veel aandacht aan fashion en de kleding die je draagt, of je nu naar je werk of naar een feestje gaat. Maar wat je onder die kleding draagt, is minstens zo belangrijk. Goed passend ondergoed geeft je zelfvertrouwen en het laat je kleding ook nog eens beter tot haar recht komen. Er zijn veel verschillende soorten vrouwen ondergoed. Waar kun je uit kiezen en wanneer draag je welk ondergoed? Ontdek het hier.

Een prettige pasvorm met het juiste materiaal

Voordat je over het model van je damesondergoed gaat nadenken, is het eveneens goed om te kijken naar het materiaal waar het ondergoed van gemaakt is. Want ook dat draagt bij aan een prettige pasvorm. Kies je voor katoen, dan heb je ondergoed van een stof die goed ademt en die bovendien luchtig aanvoelt onder het dragen. Dit is prettig als je gaat sporten, maar ook bijvoorbeeld als het warm weer is.

Houd je van een zijdezachte stof, dan kies je bijvoorbeeld voor ondergoed dat van modal gemaakt is. Dit materiaal wordt ook wel kunstmatig zijde genoemd. Het voelt niet alleen zacht aan, ademt goed en is bovendien kleurvast, om maar een paar dingen te noemen.

Welk type vrouwen ondergoed past bij jou?

Draag je graag strakke kleding, zoals een slimfit jeans of een kokerrok, dan wil je dat de lijnen van je ondergoed niet zichtbaar zijn door je kleding. In dat geval is een string een goede keuze. Een hipster is dan weer heel geschikt om te dragen als je een broek met een lage taille draagt. Je weet dan zeker dat je ondergoed niet boven de rand van je broek uitkomt.

Heb je last van het schuren van je benen, bijvoorbeeld als het warm weer is? Met dames boxershorts kun je dat oplossen. De dames boxershorts hebben langere pijpen die je bovenbenen deels bedekken. Tijdens het lopen worden je benen dus eigenlijk door de stof beschermd.

De ideale combinatie van stijlvol en comfortabel ondergoed

Met alle soorten ondergoed dat je er te koop is, hoef je gelukkig geen concessies te doen als het gaat om stijlvol ondergoed dat comfortabel zit. Want tussen de verschillende modellen vind je altijd wel een ontwerp dat bij je smaak past. Dit kan naadloos ondergoed zijn of ondergoed met kant. De boxershorts voor dames zijn verkrijgbaar met een brede elastische band, die goed op je taille aansluit, of ze zijn voorzien van ajourwerk.

Houd je van gekleurd ondergoed? Draag dat dan bij voorkeur onder donkere kleding. Onder witte of lichte kleding draag je dan weer huidkleurig ondergoed, zodat de kleur van je lingerie niet door je kleding schijnt. Met een bh in dezelfde stijl en een bijpassende kleur, maak je vervolgens je set ondergoed helemaal compleet.