Beauty

Beauty tips voor het slapen gaan

Uiteraard weten we inmiddels allemaal wel dat het belangrijk is om make-up te verwijderen voor je gaat slapen. Naast dat een schoon gezicht prettig is, is de nacht ook het ideale moment om je huid, haar en lichaam te verzorgen, daar geef ik je graag wat tips voor! Bij deze dus de ultieme beauty tips voor het slapen gaan:

Verwijder altijd je make-up

Ja, we weten het, maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Hoe moe je ook bent, zorg er voor dat je al make-up goed verwijdert voor het slapen gaan, ook je mascara! Een schone huid kan ademen, er gaat geen vuil en make-up in je poriën zitten en je wimpers breken minder snel af.

Olie is je beste vriend

Kies een natuurlijke olie die je prettig vind, en maak deze tot je holy grail. Avocado-olie, amandelolie, arganolie of bijvoorbeeld pure squalaan zijn oliën die je voor veel verschillende doeleinden kunt gebruiken. Zo kun je er je gezicht mee reinigen maar werkt het ook als een serum voor je wimpers. Je brengt een beetje olie aan op je wimperrand met een wattenstaafje en je zult merken dat deze binnen twee weken langer en dikker ogen. Doe ook een laagje olie op je lippen om deze gedurende de nacht te hydrateren. Omdat je ´s nachts, als het goed is, niet praat, eet, drinkt of rookt, hebben je lippen alle gelegenheid om de olie goed in zich op te nemen en wordt je wakker met gladde en zachte lippen. Voor een nog beter resultaat scrub je je lippen even voor je de olie aan brengt.

Vergeet ook je haar niet

Ondanks dat er op veel maskers een inwerktijd van een kwartiertje staat, is de nacht het ideale moment om een haarmasker goed in te laten trekken. Masseer eerst je hoofdhuid in met olie en breng daarna je haarmasker aan zoals je dat gewend bent. Dek je kussen af met een handdoek en slapen maar. De volgende ochtend spoel je het masker uit, was je het eventueel even na en heb je zachter haar dan ooit tevoren.

Sowieso zijn er veel prettige overnight maskers op de markt. Deze speciale gezichtsmaskers richten zich op verschillende huidproblemen en herstellen deze gedurende de nacht. Laat nooit zomaar een ¨gewoon¨ masker een hele nacht op je gezicht zitten, hier kan je huid erg van gaat irriteren!

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan deze beauty tips voor het slapen gaan en je nachtelijke slaaptijd efficiënt kunt gaan gebruiken op beautygebied.