Fashion

Be summer ready: zo maak jij je garderobe klaar voor de zomer!

tijd voor een nieuwe garderobe

Heb jij oneindig veel kleding in je kast hangen, maar nooit wat om aan te trekken? Dit probleem is bij veel vrouwen bekend. Door de grote hoeveelheid kleding verlies je vaak overzicht en weet je op een gegeven moment zelf ook niet meer wat er in je kast hangt, dus denk je steeds dat je niks hebt om aan te trekken. Dit probleem kun je aankomende zomer verhelpen door je kast eens flink onder handen te nemen en vervolgens aan te vullen met een nieuwe garderobe voor de zomer. Weet je niet waar je moet beginnen? In dit artikel geven we je een aantal tips!

Out with the old, in with the new!

Niet iedereen heeft een grote inloopkast, dus is het goed om eerst je kast goed uit te mesten als het tijd voor een nieuwe garderobe vindt worden. Je hoeft niet zoals Marie Kondo meteen alles weg te gooien wat geen joy uitstraalt, maar je garderobe uitmesten is zo nu en dan echt nodig om goed overzicht te kunnen houden. Volg simpelweg de volgende drie stappen om plaats te maken voor je nieuwe garderobe voor de zomer!

1. Sorteer de boel

Begin het met maken van twee stapels: houden en wegdoen. Kleren die je nog regelmatig draagt en niet versleten zijn, houd je uiteraard. Maar kleding die je niet meer past, kunnen beter weggedaan worden. Hetzelfde geldt ook voor kapotte, versleten kleding en kleding met vlekken die er niet meer uit gaan. Hecht je veel emotionele waarde aan je kleding? Vraag dan bijvoorbeeld een vriendin om mee te kijken bij dit proces. Zij kan objectiever naar je kleding kijken en je meehelpen met bepalen of je iets beter kunt wegdoen of niet.

2. Verkoop, doneer of gooi weg

Verkoop of doneer vervolgens alle kleding die je niet meer hoeft. United Wardrobe of Marktplaats zijn bijvoorbeeld goede platforms waarop je je oude kleding kunt verkopen. Het voordeel van oude kleding verkopen is dat je er een lekker zakcentje aan overhoudt waarmee je mooi stap 3 (zie hieronder) van je garderobe-schoonmaak kunt uitvoeren! Maar let er wel op dat mensen die jouw oude kleding zouden willen kopen, zelf eigenlijk ook nieuwe kleren nodig hebben. Doe dus geen moeite om vodjes en kapotte, versleten kleding nog op de foto te zetten voor verkoop, want de kans is klein dat iemand dat van je zou willen kopen.

3. Tijd voor een nieuwe garderobe: shoppen maar!

Nadat je (als het goed is) een groot deel van je oude kleding hebt weggedaan, heb je natuurlijk nieuwe kleren nodig. Maak van tevoren een lijstje met wat je nog mist in je kast om een nieuwe garderobe voor de zomer klaar te hebben. Het maken van een lijstje zorgt ervoor dat je focus houdt en niet blindelings alle kledingrekken afgaat en zo bijvoorbeeld met vijf rokjes thuiskomt, terwijl je eigenlijk sandaaltjes had moeten kopen. De uitverkoop helpt dan ook niet echt mee! Hulp nodig bij het maken van je shoppinglijstje? Een greep van onze favoriete trends voor aankomende zomer:

nieuwe garderobe voor de zomer
  • Slangenprint: vorig jaar was het nog luipaardprint, maar dit jaar gaan we ons volop hijsen in slangenprint!
  • Biker shorts: een soort korte legging in allerlei mooie kleurtjes en printjes. Kylie Jenner liep hier al een tijdje mee rond, maar aankomende zomer zul je deze trend ook steeds meer terugzien op straat.
  • Pistache: deze zachtgroene kleur is de kleur van zomer 2019, want het is lekker fris en wekt meteen een vakantiegevoel op!

Met welke zomertrends ga jij je garderobe aanvullen aankomende zomer?