Overig Tips

Assieraden ter nagedachtenis aan een dierbare

herdenkingssieraad

Al sinds mensenheugenis zijn wij bezig met rituelen rondom de dood.Van viking begrafenis tot een Indiase crematie naast de oever van de Ganges, mensen zijn altijd bezig geweest met het afscheid rond dierbaren. Iets wat we tegenwoordig steeds vaker zien zijn de zogenaamde assieraden, of ashangers van bijvoorbeeld assieraad.com. In dit type sieraad kun je wat as doen van een dierbare die overleden is.

Veel verschillende soorten gedenksieraden

Tegenwoordig is er een breed assortiment aan herdenkingssieraden, in elke prijsklasse en voor iedereen. Voor elke situatie is er een passend gedenkteken of gedenksieraad. Assieraden zijn mede bedoeld om het verdriet tijdens het rouwproces draagbaar te maken en een dierbare voor altijd bij je te kunnen dragen. Dit doe je door een symbolische hoeveelheid asresten voor altijd, dichtbij het hart te dragen. 

Armbanden ter herdenking

Met herdenkingssieraad wordt ook gekeken naar de laatste sieraden trends. Een herdenkingssieraad  hoeft niet per se een ketting te zijn, maar we zien ook steeds vaker armbanden met as van een dierbare daarin. Deze kunnen geheel naar eigen inzicht met een eigen tekst naar voorkeur gegraveerd worden. Dit om een dergelijk as sieraad nog persoonlijker en dierbaarder te maken. Veel mensen maken gebruik van deze optie.

Met name de kwaliteit is natuurlijk van levensbelang voor een dergelijk sieraad. Daarom moeten dit soort producten zeer uitvoerig en minitieus worden ontleed en gecheckt. De toepassingen en de afwerkingen van alle assieraden en mini urnen, worden geregeld getest, waarbij de toplaag van de producten wordt gecontroleerd. Dit geldt zowel voor alle edelstalen assieraden, als ook voor de 925 sterling zilveren assieraden en voor alle mini urnen. Het is namelijk van de hoogste prioriteit dat dit type sieraad een hoge kwaliteit heeft.

Graveren van herdenkings sieraden

Bijna alle sieraden ter herdenking zijn te graveren. Dit levert een extra dimensie aan de gedenksieraden, die daardoor volledig gepersonaliseerd zijn en voor velen extra dierbaar. Tevens zijn er zogenaamde vingerafdruk assieraden op de markt, die allen voorzien worden van een zeer hoogwaardige 3D gravure geplaatst door een goudsmid.

Het as erin doen

Meestal kun je de sieraden eenvoudig zelf afvullen. Je dient dan wel een afvulset voor rvs aan te schaffen, zoals een bij zilveren assieraad, een zilveren afvulset hoort. Het is sterk aan te raden de asresten van de dierbare vooraf te zeven, bijvoorbeeld met een theezeefje, zodat de asresten beter bewerkbaar zijn. 

Het afsluiten van een assieraad moet erg goed gebeuren

Als je zelf de as erin doet, krijg je lijm erbij om het gedenksieraad goed te kunnen afsluiten. Doe de bijgeleverde lijm altijd in het inwendige schroefdraad en niet op de schroef zelf. Als de lijm is aangebracht dien je de schroef meteen helemaal vast te draaien. Stop niet onderweg anders zit de lijm al vast en kun je de hanger schroefdraad beschadigen. 

Laten afvullen door een juwelier kan uiteraard ook

Wens je je gedenksieraad door een juwelier te laten afvullen, dan kan deze niet verantwoordelijk worden gesteld voor beschadigingen die voortkomen uit vul en of lijmwerkzaamheden. Let daar dus heel goed op.

Niet alleen as, maar ook zand of gedroogd gras van rond het graf kann in een herdenking sieraad

Ook is het mogelijk om aarde of gedroogd gras dat rond het graf afkomstig is in het assieraad te doen. Daar Is bijvoorbeeld een ashanger zandloper bij uitstek geschikt voor. Niet in de laatste plaats om zijn prachtige symbolische waarde, de vergankelijkheid van tijd.