Beauty

Aloë vera: de plant van gezondheid en schoonheid

waar is aloë vera allemaal goed voor

De oude Grieken

De bekende plant aloë vera werd al door de oude Grieken gebruikt bij het helen van wonden en het genezen van ziekten.

Het bijzondere van aloë vera is dat de plant zowel inwendig als uitwendig veel toepassingsmogelijkheden kent.

Waar is aloë vera allemaal goed voor aan de buitenkant?

De voordelen van aloë vera voor het uiterlijk.

Aloë vera is goed voor de huid

De plant is een zeer vaak toegepaste bestrijder van zonnebrand: het kalmeert en hydrateert de (zon)verbrande huid en laat deze goed ademen omdat het gel-achtige sap niet vet is, maar een aangenaam verkoelend effect heeft waardoor de huid sneller herstelt.

Omdat het sap kalmeert, helpt het ook tegen eczeem en huiduitslag.

Aloë vera wordt veelvuldig gebruikt in gezichtscrèmes, want het bevat vitamine C en E, die helpen tegen huidveroudering- en verslapping.

Ook voor het haar is aloë vera een echte mooimaker: je haar wordt zachter en soepeler wanneer je het gelei-achtige sap als gel gebruikt. Toepassing van een aloë-vera-masker op de hoofdhuid zorgt voor kalmering van roos of psoriasis en bevordert de haargroei.

Goed voor de lijn

De plant helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel, waardoor je minder snel trek hebt in zoetigheid. Hij zit vol met vitaminen en mineralen zoals chroom, die het hongergevoel remmen. Bij tekorten ga je onbewust immers vaak meer eten in poging die tekorten op te heffen.

Al met al dus zeer aantrekkelijk als je wilt afvallen.

Waar is aloë vera allemaal goed voor?

De voordelen van aloë vera voor de inwendige mens.

Goed voor de spijsvertering

Niet alleen voor het uiterlijk doet deze subtropische plant wonderen. Hij is ook goed voor de inwendige mens.

Aloë vera kan verzachtend werken bij maagzweren en ontstekingen aan de darmen, zoals colitis ulcerosa of de ziekte van Crohn.

Helaas krijgen we, zeker in onze huidige westerse maatschappij, veel stoffen binnen die het lichaam vervuilen.

Dagelijkse inname van aloë vera ontgift de darmen enorm en daarmee het hele lichaam. De darmen zijn immers de “poortwachters” die bepalen welke stoffen uit ons voedsel worden opgenomen en welke in het toilet verdwijnen.

Andere voordelen

Naast al deze voordelen wordt aloë vera ook genoemd als hulpmiddel of zelfs genezer bij aandoeningen aan de nieren, onvruchtbaarheid, hart-en vaatziekten en ga zo maar door. Dat is ook niet zo’n wonder, met al de talrijke voedzame stoffen die de plant bezit.

Kortom: aloë vera is een waardevolle plant die veel heilzame voordelen met zich meebrengt voor zowel de binnen- als buitenkant van de mens.