Fashion

Alles wat je moet weten over bamboe sokken!

bamboe sokken

Wat weet jij over bamboe sokken? Deze enorm zachte sokken, gemaakt van het vruchtvlees van de favoriete snack van de reuzenpanda, vinken alle vakjes aan als je van plan bent je voeten echt te verwennen. Milieuvriendelijk, antibacterieel, hypoallergeen, thermoregulerend, vochtafvoerend en eigenlijk perfect voor de huid. Het is dan ook niet voor niets dat bamboe voor steeds meer kleding doeleinden wordt gebruikt, en dus ook voor sokken. Bamboe kleding is heel wat anders dan de fashion trends van afgelopen voorjaar, maar is hopelijk een blijvende trend, die de komende jaren alleen maar groter wordt. Ben jij benieuwd en wil je graag weten of deze trend de hype waard is? We kunnen alvast verklappen dat dat zo is. Waarom lees je in onderstaande blog!

Wat zijn bamboe sokken nu eigenlijk precies en waarom zie je ze steeds vaker?

Bamboe sokken zijn duurzame sokken gemaakt van bamboe draden, die zijn gesponnen en geweven om misschien wel de meest milieuvriendelijke en voetvriendelijke sokken te maken die je tegenwoordig kunt vinden. Of je nu opzoek bent naar bamboe sokken heren, bamboe sokken dames of naar dit type sokken voor kinderen, je hoeft er niet lang naar te zoeken. Dat komt omdat men de afgelopen jaren op allerlei vlakken op zoek is gegaan naar duurzame oplossingen. Bij sokken is dat dus bamboe, omdat dit een sterke, snelgroeiende plant is die ook nog eens extra sterk is.

Hoe worden sokken van bamboe geproduceerd?

Zoals je je kunt voorstellen, komt er behoorlijk wat werk bij kijken om bamboescheuten in sokken te veranderen. Geplette bamboe stengels en bladeren worden gedrenkt in een bewerkte vorm van soda (natriumhydroxide) om deze houtachtige materialen af ​​te breken om zogenaamd bamboe viscose te maken. Dit wordt vervolgens tot garen gesponnen en geweven tot de super zachte sokken die we kennen en waar zoveel mensen van zijn gaan houden. Je zult zien dat als je ze een keer hebt gedragen, je niets anders meer wil!

Wat wordt er aan bamboe toegevoegd om er sokken van te kunnen maken?

Bamboesokken worden vaak geweven uit een combinatie van bamboe draden en verschillende andere materialen die ervoor zorgen dat je kwalitatief goede sokken krijgt zoals polyamide (nylon). Dit wordt toegevoegd voor extra duurzaamheid en elastaan wordt erin verwerkt ​​voor extra rekbaarheid en comfort. Hoe hoger het percentage bamboe, hoe zachter, en meer anti bacterieel, de sok zal zijn.

Wat zijn nu precies de voordelen van sokken die van bamboe zijn gemaakt?

Waar moeten we beginnen om deze vraag te beantwoorden?! Er zijn namelijk zo ontzettend veel voordelen van bamboe sokken! Ze zijn van nature antibacterieel, hypoallergeen, thermoregulerend en voeren vocht af om de voeten fris en droog te houden. Ze zijn ook milieuvriendelijk omdat bamboeplanten koolstofneutraal zijn, zelfherstellend, snelgroeiend en minder water nodig hebben.

Gaan bamboe sokken lang mee?

Ja! Bamboe is een extreem slijtvast materiaal en bamboevezels zijn echt enorm duurzaam. De meeste bamboe sokken op de markt zijn gemengd met andere vezels voor extra sterkte en een nog langere levensduur.

Dus sokken gemaakt van bamboe zijn anti bacterieel?

Dat zijn ze zeker! Bamboe bevat een van nature voorkomend antimicrobieel. Dezelfde slimme stof die bamboe planten resistent maakt tegen ongedierte, en waardoor er dus geen pesticiden nodig zijn om deze te laten groeien, maakt bamboesokken ook antibacterieel, schimmelwerend, geurbestendig en hypoallergeen.

Kun je bamboesokken op dezelfde manier wassen als andere sokken?

Zoals bij elk kledingstuk, is het belangrijk om de richtlijnen van de fabrikant te volgen als je gaat wassen. Over het algemeen raden we aan om bamboe sokken te wassen in water dat niet warmer is dan 60 graden Celsius. Gebruik een zacht wasmiddel en droog indien mogelijk aan de lijn, omdat herhaaldelijk drogen in de machine de vezels kan beschadigen.