Voeding

Afvallen: de vuistregels

afvallen tabletten

Afvallen kan zeer lastig zijn. Je hebt het ongetwijfeld wel eens geprobeerd. Het probleem met afvallen is namelijk niet enkel het afvallen zelf. Dat lukt de meeste mensen namelijk nog wel. Het grootste probleem is om ook het gewicht te behouden en niet te schommelen. Lees daarom deze vuistregels om af te vallen en vervolgens je gezonde gewicht ook te behouden.

Regel 1: hanteer een lange termijn systeem

Een van de belangrijkste vuistregels is om bij het afvallen een lange termijn systeem te hanteren. Veel mensen die willen afvallen maken namelijk de typische fout om een zogenaamd crashdieet te gaan volgen. Dit is een dieet waarin je je voor een bepaalde periode gaat uithongeren. Het gevolg: je valt in korte periode snel af. Dat is natuurlijk leuk en aardig, maar je schiet er weinig mee op. Ten eerste moet je een periode lijden, omdat je vrijwel niks mag eten. Ten tweede is het ook nog eens zo dat je lichaam in dergelijke gevallen in overlevingsmodus gaat. Alle kilo’s komen er dan dus zo weer bij. Het is om die reden verstandiger om een systeem te hanteren waarbij je langzaam afvalt, maar wel op een manier waardoor je zeker weet dat dit voor de lange termijn ook functioneel is. Het duurt dan misschien iets langer voor je daadwerkelijk bent afgevallen, maar het voordeel daarvan is dat het wel een duurzame oplossing is.

Regel 2: eet geen loze calorieën meer

Veel mensen eten of drinken onbewust loze calorieën. Met loze calorieën worden calorieën bedoeld die niks toevoegen aan je eetpatroon. Een belangrijk voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld frisdrank. Hier zitten veel onnodige suikers in die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Maar ook bepaalde voeding behoort tot loze calorieën. Dan moet je denken aan snoep en dergelijke. Ook dergelijke calorieën moet je niet meer tot je nemen. Ze voegen niets toe aan je eetpatroon, behalve dat je hebzucht wordt verzadigd voor de korte termijn. Maar vervolgens voel je je alleen maar slecht dus dat is geen goede oplossing.

Regel 3: eiwitten en vezels

Probeer zoveel mogelijk voedsel met eiwitten en vezels tot je te nemen. Het voordeel van eiwitten is dat het ervoor zorgt dat je verzadigd raakt. Bovendien zijn eiwitten ook goed voor de opbouw van de spieren. Vezels zijn goed voor de stoelgang en zorgen ook voor een gevoel van verzadiging. Wil jij het afvalproces versnellen? Je kunt dan ook afvallen tabletten nemen van Wellvita. Het is dan nog wel belangrijk om er een gezond voedingspatroon bij te nemen. Alleen tabletten zijn namelijk niet de oplossing voor de lange termijn.