Overig Tips

5x tips om zo snel mogelijk van je menstruatiekrampen af te komen

zo snel mogelijk van je menstruatiekrampen af te komen

Vrouw zijn is om een heleboel redenen leuk, maar heeft ook een paar nadelen. De vervelendste is misschien wel ongesteld worden. Veel vrouwen zijn niet bepaald in een goede mood als het weer die tijd van de maand is. Er gebeurt van alles met je hormonen, je hebt een onrustige huid, krijgt ongelofelijke trek in chocola en het ergste van alles zijn die verschrikkelijke krampen. Vrouwen moeten elkaar steunen, dus zetten wij 5 tips voor je op een rijtje om zo snel mogelijk van die menstruatiepijn af te komen!

Dat je nooit meer last zult hebben van menstruatiekrampen kunnen we je niet beloven. Deze tips kunnen je er in ieder geval een stuk sneller en comfortabeler doorheen helpen en dat scheelt al een hoop!

5 tips om zo snel mogelijk van je menstruatiekrampen af te komen

Neem genoeg rust

Zoals James Brown al zong: it’s a mans world. Dat maakt ook dat ongesteldheid waarschijnlijk niet wordt ingecalculeerd in je dagelijkse verplichtingen. Grote kans dat je altijd wil knallen en daarom gewoon door je menstruatieklachten banjert. Dat terwijl rust juist zo belangrijk is in die tijd van de maand. Stress en drukte kan jouw menstruatiepijn namelijk zelf verergeren, terwijl je waarschijnlijk het liefst op de bank ligt met een kruik. Nu snappen we dat je dit niet elke maand een week lang kunt doen, maar zo veel mogelijk rust pakken is wel belangrijk. Zorg dat je niet te veel (belangrijke) dingen plant wanneer je ongesteld moet worden en genoeg slaapt. Als dat betekent dat je die afspraak voor je werk even moet verplaatsen naar een andere dag, dan is dat maar zo. Wedden dat mannen een week vrij zouden nemen als zij elke maand moesten doormaken wat wij doormaken? 

snel van je menstruatiekrampen af komen

Drink veel frambozenbladthee

Wij zijn gek op natuurlijke middeltjes op bepaalde kwaaltjes te verminderen. Rozenbladthee is er zo eentje die helpt tegen krampen door menstruatie en zwangerschap. Dat omdat deze thee je oestrogeen-levels in balans houdt en helpt om je menstruatie te reguleren. Ga dus langs je lokale natuurwinkel en sla een paar pakjes van deze thee in, want het is een wondermiddel! 

Laat je lekker masseren

Tijdens je menstruatie mag je best wat liever voor jezelf zijn én mogen anderen best wat liever voor jou zijn. Laat je partner of beste vriendin je onderrug is lekker lang masseren tijdens je menstruatie of trakteer jezelf op een professionele massage. De ontspannende werking van een massage kan krampen namelijk laten verdwijnen en dat is natuurlijk je grootste wens tijdens je menstruatie! 

tips om zo snel mogelijk van je menstruatiekrampen af te komen

Eet genoeg vitamines en mineralen

We zeiden het al: waarschijnlijk heb je enorme trek in chocola tijdens je menstruatie. Of chips. Of koekjes. Of patat. Een grote aanleiding daarvan is simpelweg dat je ontzettend veel zelfmedelijden hebt door al die pijn in je onderbuik. Comfort food kan dan de perfecte (tijdelijke) troost bieden, maar eigenlijk is het niet zo’n goed idee. Tijdens je menstruatie heb je namelijk juist vitamines en mineralen nodig om zo goed mogelijk tegen al die menstruatieklachten te vechten. Probeer dus zoveel mogelijk gezond te eten, maar voel je ook niet schuldig als je een stuk chocola écht niet kan weerstaan. Het draait allemaal om balans! 

5x tips om zo snel mogelijk van je menstruatiekrampen af te komen

Golden oldie: pak de kruik erbij

Natuurlijk hopen we voor je dat de krampen meevallen en alle bovenstaande tips helpen om je tijdens je menstruatie toch energiek en fit te voelen. Mocht dat niet het geval zijn, dan is op de bank kruipen met een dekentje en een kruik dé tip die altijd werkt. Warmte is namelijk een wetenschappelijk bewezen manier op menstruatiekrampen te verminderen. Hierdoor kunnen je spieren makkelijker ontspannen, wat een directe verlichting geeft van de krampen. Geef dus gewoon toe aan de ellende als niks anders werkt, want aan alles, ook je menstruatiepijn, komt een eind. Nestel jezelf op de bank met een goede film, warme kruip en een reep van je lievelingschocola en geniet van de me-time. Je verdient het!