Beauty

5 tips voor witte tanden (zonder bleken)

tips voor witte tanden

Droom jij van een spierwitte Hollywood-smile? Je bent zeker niet de enige, want stiekem willen we dat allemaal. Beroemdheden laten vaak hun tanden bleken, maar dit geeft niet altijd een natuurlijk resultaat én het is ook vrij prijzig. Daarom delen wij een aantal trucjes waarmee je je tanden zelf witter kunt maken. Allemaal natuurlijk en zonder dat er bleekmiddel aan te pas komt. Met deze vijf tips krijg je witte tanden zonder bleken!

1. Witte tanden: je tanden poetsen

Het spreekt voor zich, maar een mooi wit gebit begint bij het poetsen en reinigen van je tanden. Poets je tanden tweemaal per dag voor minstens twee minuten, het liefst elektrisch zodat je overal goed bij kunt. Het is vooral belangrijk om voor het slapen goed te poetsen. Wanneer je slaapt, maak je namelijk minder speeksel aan, terwijl speeksel je mond juist reinigt. Als je het tandenpoetsen overslaat, dan is je mond de perfecte basis voor alle bacteriën van de voorbije dag. Klinkt niet echt fris, hè? We raden ook aan om je mond te spoelen met mondwater en zoveel mogelijk te flossen om eventuele etensresten te verwijderen. Hier vind je trouwens nog meer beauty tips voor het slapengaan! 

2. Tanden bleken met appelazijn

Waarvoor kun je appelazijn gebruiken? Met appelazijn kan je je tanden op een natuurlijke manier bleken. Dit drankje werkt namelijk geweldig tegen gele aanslag op je tanden door bijvoorbeeld koffie en thee. Het is wellicht niet zo effectief als je tanden professioneel laten bleken, maar het is wel een veilig, natuurlijk én goedkoop alternatief. Maak een mengsel van 2/3 water en 1/3 appelazijn en spoel hiermee elke dag je mond gedurende een minuut. Je verwacht het misschien niet, maar na een paar spoelbeurten zullen je tanden er al witter uitzien.

3. Let op met koffie, thee en rode wijn

De gele aanslag op je tanden komt voornamelijk door kleurstoffen die zich in je eten en drinken bevinden. Koffie, thee en rode wijn zijn een paar van de producten die een gele gloed op je tanden veroorzaken. Deze producten bevatten namelijk tannine, wat het tandglazuur en het gebit verkleurt. Ook kleurstoffen in snoep kunnen je tanden verkleuren.   De suikers die hierin zitten, zorgen dat je witte tanden sneller geel kleuren. Om dit zoveel mogelijk te vermijden, doe je er goed aan om je mond met water te spoelen nadat je iets van deze dingen hebt gedronken of gegeten. 

hoe krijg ik witte tanden

4. Aardbeien voor witte tanden

Aardbeien zijn niet alleen gezond, je krijgt er ook witte tanden van. Met name het binnenste vruchtvlees van een aardbei heeft een blekende werking op je tanden. Het makkelijkste is om de aardbei door te snijden (of lekker een hapje te nemen) en met het binnenste vruchtvlees over je tanden te wrijven. Lekker én gezond, want je kunt de aardbei gewoon verder opeten! Heb je gevoelige tanden? Dan pas je dit trucje beter niet te vaak toe. Het zuur in aardbeien is immers niet zo goed voor je glazuur.

5. Draag rode lippenstift

Als laatste nog een makkelijk trucje dat minder tijd in beslag neemt dan bovenstaande tips: draag rode lippenstift met een blauwe ondertoon. Hierdoor lijken je tanden witter dan ze eigenlijk zijn. Oké, je speelt een beetje vals maar dat hoeft niemand te weten, toch? Hier vind je overigens nog meer handige make-up tips!

je tanden zelf witter kunt maken