1. Doe bewust boodschappen
Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je met honger in de supermarkt staat en je super veel dingen haalt die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Dit moet je voorkomen, neem van tevoren de folder even door (voor de acties natuurlijk) ga zonder honger en met een lijstje naar de supermarkt zo koop alleen de dingen die je nodig hebt. Je mag jezelf af en toe natuurlijk wel verwennen met die reep chocolade, maar gewoon met mate.
2. Verkoop je spullen online
Die ene jas die je al tijden niet meer draagt of die ene kast die al jaren op de zolder staat: verkoop ze! Het zal je verbazen hoeveel mensen geïnteresseerd zijn in jouw ‘oude meuk’. Gewoon een fotootje van maken en op bijvoorbeeld Marktplaats, United Wardrobe of Vinted zetten.
3. Shop bewust
Ál die miskopen daar heb je helemaal niks aan. Dit kun je voorkomen door voor je zelf een lijst te maken met daarin alle kleding die je graag zou willen en dan deze in je achterhoofd houden. Als je dan bijvoorbeeld ’s ochtends denkt van ik mis nu echt een zwarte flared broek dan zet je een 1 achter die zwarte flared broek die in die lijst staat. Gebeurt dit nog een keer wordt die 1 een 2 enzovoort. Dit lijstje pak je er dan na een tijd bij en zo heb je een goed overzicht welke items je het meest nodig hebt.
4. Bestel met kortingscodes
Google eens op kortingscodes en je zult van allerlei kortingscodes voor verschillende websites zien. Je vult gewoon de code in bij het afrekenen en dan bespaar op een snelle manier toch wat geld.
5. Check je verzekeringen
De verzekeringskosten zijn per maand waarschijnlijk je hoogste kostenpost. Door regelmatig over te stappen van verzekering kun je veel geld besparen. Leveranciers maken vaak gebruik van scherpe tarieven en ook vaak hoge welkomstkortingen. Je kunt bijvoorbeeld je woonverzekering, energie verzekering, inboedelverzekering en zelfs je mobiele verzekering vergelijken. Gewoon proberen, je zult altijd wel iets besparen.
6. Houd bij waar je geld naartoe gaat
Elke euro opschrijven, zo krijg je een goed overzicht hoeveel je uitgeef en aan wat je je geld uitgeeft. Je kunt ook aan het begin van een maand een budget vaststellen voor jezelf en je daaraan houden. Om dit te doen is het handig om bijvoorbeeld een app te downloaden waarin je al je uitgaven in een handomdraai kunt invullen. Vaak heeft de bank waarbij je zit een app daarvoor, zo heeft de ABN AMRO de app: Grip. U kunt deze app ook gebruiken als u bij een andere bank zit. Op deze manier ga je bewuster om met geld en zal je hoogstwaarschijnlijk minder geld uitgeven.