Haar

5 Tips om je haar te verzorgen

haarverzorging

Het verzorgen van je haar is belangrijk om er gezond en stralend uit te zien. Besteed je geen aandacht aan je haar dan bestaat de kans dat het beschadigd raakt. Of dat het er heel erg dof en futloos uit gaat zien. Dat is beter te voorkomen en is helemaal niet zo moeilijk als je de juiste stappen volgt en goede haarproducten gebruikt. Ontdek hier de 5 tips om je haar optimaal te verzorgen en er weer stralend uit te zien.

1. Beschadigd haar herstellen

Thermische en chemische behandelingen zijn niet goed voor je haar en de kans bestaat dat je haar beschadigd raakt. Dat is te herkennen aan futloos haar of aan het dof worden van je haarkleur. Herken je dat bij jezelf? Dan is het aan te raden om producten te gebruiken en beschadigd haar te herstellen. Bijvoorbeeld met producten van Olaplex. Zo voorziet La Roche Posay met een divers productaanbod eveneens in verzorgende haarproducten.

2. Basisverzorging met shampoo

Een goede manier om je haar te verzorgen, begint bij de basis. Dat betekent het gebruik van een shampoo en conditioner. Kijk naar je haartype om de juiste shampoo te kopen. Schaf bijvoorbeeld een shampoo voor droog haar aan als je droog haar hebt. Heb je dun haar dan koop je een shampoo voor dun haar.

3. Gebruik een conditioner

In aanvulling op het wassen van je haar is het aan te raden om in extra verzorging te voorzien. Bijvoorbeeld met het gebruik van een conditioner die je na het wassen aanbrengt. Het is overigens niet nodig om iedere dag uitgebreid je haar te wassen en conditioner te gebruiken. Dat kan even goed om de dag of eenmaal in de drie dagen.

4. Beperk gebruik van stylingapparatuur

Het gebruik van een föhn is niet echt goed voor je haar. Dat geldt ook voor het gebruik van andere stylingapparatuur. Je haar op een natuurlijke manier laten drogen is beter dan iedere keer de föhn te pakken. Gebruik de handdoek om je haar als het ware droog te deppen en ga er niet ruw mee over je haar wrijven.

5. Ga regelmatig naar de kapper

De laatste tip om je haar te verzorgen, is het advies om regelmatig naar de kapper te gaan. Als je lang haar hebt, is het voldoende om de haarpunten eens in de zoveel tijd bij te knippen. Het voordeel van een kappersbezoek is dat de kapper natuurlijk met een professionele blik naar je haar kijkt. De kapper kan dan ook beoordelen of je haar gezond is of dat er extra verzorging nodig is.