Tips

5 redenen om een flesje amandelolie in huis te halen

een-flesje-amandelolie-in-huis

Heb jij ook al eens een flesje amandelolie in de schappen bij de drogist zien staan? Maar loop je er steeds voorbij omdat je niet weet waar het zoal goed voor is? Amandelolie wordt vooral verwerkt in huidverzorging aangezien het de huid voedt en goed werkt tegen droge plekjes en huidirritaties. Daarnaast zit amandelolie ook nog eens vol met vitamine A, B1, B2, B6 en E die allemaal heel verzorgend voor je huid zijn. Redenen genoeg dus om een flesje amandelolie in huis te halen!

1. Amandelolie voor een zachte huid

Je kunt pure amandelolie gebruiken op een droge huid, op je hele gezicht en/of lichaam of enkel op de droge plekjes. De olie is prima te combineren met een dag- of nachtcrème, maar je kunt de amandelolie ook alleen aanbrengen. Wanneer je dit ‘s avonds doet, kan de olie de hele nacht inwerken en wordt je wakker met een zachte huid. Heb je een gevoelige of snel geïrriteerde huid? Ook dan kan amandelolie helpen!

2. Amandelolie voor je haar en hoofdhuid

Naast je huid kan je amandelolie ook gebruiken voor je haar en hoofdhuid. Masseer gerust eens een paar druppels olie op je hoofdhuid voordat je je haar wast. Hierdoor zal je hoofdhuid beter beschermd zijn tegen de zepen in shampoos en er op de duur ook gezonder uitzien. Je kunt de olie ook aanbrengen op de lengtes van je haar nadat je het hebt gewassen. Hierdoor zal je haar glanzender en sterker worden. 

3. Amandelolie vermindert donkere kringen en wallen

De olie kan ook een oplossing bieden als je last hebt van donkere kringen en wallen onder je ogen. Smeer een beetje olie onder je ogen en masseer het rustig in je huid. Ga hierbij wel voorzichtig te werk, je wilt namelijk geen olie in je ogen krijgen! Amandelolie trekt snel in de huid en daardoor is het ideaal om voor je concealer aan te brengen. 

4. Gebruik het als massageolie

Omdat amandelolie goed uitsmeert is het goed te mixen met een essentiële olie. Deze olie wordt dan ook vaak gebruikt in schoonheidssalons tijdens een massage. Wist je trouwens dat amandelolie de bloedtoevoer onder het huidoppervlak kan verbeteren? Smeer dus wat olie op de huid en maak ronde bewegingen om het in te masseren. De olie voelt heerlijk aan op de huid en laat je helemaal ontspannen.

5. Helpt tegen striae

Niet alleen zwangere vrouwen kunnen last hebben van striae. Vrijwel iedereen heeft last van (een beetje) striae en het is dan ook niets om je voor te schamen. Als je toch graag van je striemen af wilt, kan je wat amandelolie op je huid smeren. Daarnaast kan je de olie mengen met een vitamine E-capsule, die je kunt kopen bij de drogist, om je huid een extra boost te geven!

Zo, dit zijn vijf redenen om een flesje amandelolie in huis te halen. Naast de olie die je aanbrengt op je huid en haar, kan je natuurlijk ook amandelen eten. En dan niet de olie, maar de noten zelf. Op die manier voeden de vitamines je huid en haar van binnenuit en krijg je ook nog eens goede eiwitten, vezels en vetten binnen die je lichaam nodig heeft. Een echte beauty food dus! 

Waar kan je amandelolie kopen?

Deze olie is te koop in de meeste drogisterijen en ook online. Let er wel op dat je zoete amandelolie koopt, deze is geschikt voor je huid en haar!