Fashion Sport

5 fashion tips om optisch langer te lijken

optisch langer

Lang en slank zijn is de droom van elke vrouw. Toch is dit niet aan iedereen gegeven. Maar geen nood, met een beetje fantasie en de nodige technieken kun je de natuur een handje helpen. Wij hebben voor jou een aantal tips op een rijtje gezet. Als je deze volgt, lijk je vast en zeker optisch een stuk langer. 

1. Draag (de correcte!)streepjeskleding

Als je slanker wilt lijken, draag dan streepjeskleding, maar wél in verticale richting. Horizontale strepen doen je breder lijken dan je bent. Ook kleur en grote prints maken je slanker.

2. Draag hoge schoenen

Hoge mooie schoenen maken je groter en dus slanker. Of het nu gaat om fijne schoenen met naaldhakken of stoere boots met plateau zool, je bent in elke geval een stuk groter. Wat je bij boots met plateau zool ook hebt, is dat de aandacht getrokken wordt naar je voeten, en dus niet naar… (je raadt het al)… je lichaam. Hetzelfde effect heb je bij mooie schoenen die best wel opvallend zijn. Ze bestaan, dus gebruik ze voor het doel dat je voor ogen hebt: slanker lijken.

3. Steek je haar hoog op

Lange haren zijn nog altijd heel erg in de mode. Als je slanker wilt lijken, steek ze dan hoog op. Zelf met halflang haar lukt dit perfect. Een mooi opgestoken kapsel met bijvoorbeeld een mooie haarspeld doet je niet alleen groter lijken, het trekt ook de aandacht naar je hoofd en niet naar… Inderdaad!

4. Zet het voordeligste delen van je lichaam in de kijker

Ook al ben je niet zo slank, je hebt vast en zeker lichaamsdelen die de moeite waard zijn om te tonen. Heb je een slanke taille? Kies dan voor een korter topje en een hogere taille in je broek of rok. Heb je slanke armen? Draag dan truitjes waarbij de mouwen aansluiten. Bij slanke enkels draag je mooie schoenen met opvallende bandjes.

optisch langer

5. Draag je rok lang

Als je graag rokken draagt, hou de lengte dan zo lang mogelijk. Ga gerust voor enkellange rokken als dit bij je past. Een rok tot net onder de knie kan ook al wonderen doen. Het verlengt je silhouette voor een groot stuk.