Beauty

3 tips om je nagels goed te verzorgen

nagels verzorgen

Wanneer jij altijd mooie en lange nagels hebt, mag je daar best trots op zijn. Zelf ervoor zorgen dat je nagels op een mooie en lange lengte blijven, is namelijk best wel een lastige klus. Nagels zijn erg gevoelig. Door een goede verzorging kun je ervoor zorgen dat nagels niet snel afbreken en dus op eenzelfde lengte blijven. Zo kun je altijd je gellak lang laten zitten door middel van een gellak lamp zonder dat ze na enige tijd afbreken. We delen graag 3 gouden tips voor goed verzorgde nagels.

Vijl met regelmaat

Net zoals dat het voor jouw haar gezond is om regelmatig een knipbeurt te geven, is dat ook zo voor jouw nagels. Alleen is het belangrijk dat je ze niet knipt, maar wel vijlt. Door middel van knippen beschadigen je nagels namelijk veel sneller. Hoe vaak komt het wel niet voor dat je haakjes of scheurtjes hebt in je nagels? De boosdoeners die ervoor zorgen dat jouw nagels snel afbreken. Door regelmatig te vijlen voorkom je dit. Het is dus belangrijk om voortaan in elke tas een vijl te stoppen. Zo kun je waar je ook heengaat altijd even je nagels vijlen. Koop wel een kwalitatief goede vijl zoals een glazen vijl of vijl met een grove, medium, fijne en extra fijne structuur. 

Schaf nagelverharder aan

Na een mooie periode van een kleurtje op je nagels zijn ze toe aan een goede verzorging. Hoe mooi nagellak ook is, het zorgt er wel voor dat jouw nagels sneller beschadigen en minder sterk zijn. De oplossing hiervoor is nagelverharder. Door het aanbrengen van deze nagelverharder wordt de groei van de nagels gestimuleerd. Daarnaast worden ze ook veel sterker. Zorg er wel voor dat je de nagelverharder op de juiste manier aanbrengt. Het moet namelijk telkens in twee laagjes worden aangebracht; de eerste dag één laagje, de volgende dag een tweede en de derde dag beide laagjes verwijderen. Deze handeling moet je gedurende 2 weken herhalen. 

Nagellakremover zonder aceton

In de meeste nagellakremovers zit aceton. Hiermee krijg je de nagellak er makkelijk af, maar dat zorgt er wel voor dat de nagels verzwakken. Aceton is namelijk erg chemisch en het haalt de vocht uit je nagels waardoor ze erg zwak worden. Gelukkig zijn er ook nagellakremovers zonder aceton. Hiermee drogen je nagels niet uit, maar kun je wel jouw nagellak, die je met een mooie gellak lamp hebt aangebracht, er goed mee afhalen.