Beauty Voeding

1,5 tot 2 liter water a day keeps the doctor (en schoonheidsspecialist) away!

water drinken is goed voor je huid

De gezondheidsvoordelen van water drinken

Het menselijk lichaam bestaat voor meer dan 60 procent uit water. Logisch dat water drinken een belangrijk onderdeel hoort te zijn van de dagelijkse routine van iedereen. Hoeveel water per dag is dan nodig? Voor de stofwisselingsprocessen in het lichaam is 2 liter water per dag nodig. Mensen verliezen doorheen de dag voortdurend water door transpiratie, de ademhaling en de urine. Dit verlies moet terug aangevuld worden en dit doet men door 2 liter water per dag te drinken. Waar is water drinken goed voor? Voldoende water drinken is goed voor je metabolisme, je organen, je immuunsysteem, je ogen, gewrichten en je huid.

Waar is water drinken goed voor?

De gezondheidsvoordelen van water drinken zijn zeer divers. Water drinken is goed voor je metabolisme. Het helpt met het behouden van een gezond gewicht of met afvallen. Daarnaast is water drinken belangrijk voor je organen. Het zorgt voor een vlotte werking van de organen en het efficiënt verwijderen van afvalstoffen. Deze afvalstoffen worden dan door middel van water uitgescheiden uit het lichaam. Denk aan urine, transpiratie en ademhaling, maar ook voor een vlotte stoelgang is water drinken noodzakelijk. Daarnaast voel je je door het drinken van water alerter, je kan je beter concentreren en je immuunsysteem krijgt een boost. Ook je ogen en gewrichten hebben baat bij het drinken van 2 liter water per dag. Het houdt het netvlies soepel en smeert de gewrichten. 

2 liter water per dag

Water en je huid

Water drinken is goed voor je huid. Hoeveel water per dag is dan nodig voor een gezonde huid? Door 2 liter water per dag te drinken wordt de huid van binnenuit gehydrateerd. Het houdt de huid soepel, voorkomt de ontwikkeling van rimpels en gaat de huidveroudering tegen. Water zorgt ervoor dat je er jong blijft uitzien. Daarnaast is water een goede remedie om acne en onzuiverheden van de huid te behandelen of te voorkomen. Kortom het drinken van 2 liter water per dag is een deugd voor lichaam en geest en een ware verjongingskuur voor de huid!