Beauty

10 trucs om parfum langer later te ruiken

10 trucs om parfum langer later te ruiken

Heb je eindelijke die perfecte geur gevonden die bij jou past, dan wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Hierbij tips om de parfum langer te laten ruiken.

  1.   Kies de juiste parfum

Parfum kiezen doe je het liefst in de ochtend, dan zijn je zintuigen nog alert. Spuit het op de huid en laat de alcohol verdampen. Beweeg de geur een paar keer langs je neus en kies de juiste geur.

  2.   De juiste parfum bij het juiste seizoen

Het seizoen heeft ook invloed op de geur. Zo vervaagt de geur sneller bij warm weer dan bij koud weer. Bij koud weer kan je daarom beter kiezen voor een zwaardere parfum en bij warm weer een lichtere parfum.

     3.   Parfum bewaren

Trucs om parfum langer later te ruiken begint bij hoe je de parfum bewaard. Je bewaard de parfum op een droge, koele en donkere plek. Als je de parfum blootstelt aan licht, warmte en vocht dan verzwakken de geurstoffen. De beste plek is om jouw parfum in de koelkast te bewaren.

     4.   Parfum aanbrengen voor het aankleden

De eerste stap om parfum langer te laten ruiken is gezet maar hoe breng je het aan.

Het is belangrijk dat je de parfum aanbrengt voordat je jezelf aankleedt. De warmte activeert de parfum en is daarom het beste op de huid aan te brengen en niet op de kleding. Ook de kans op vervelende vlekken door de oliën en alcohol worden zo voorkomen.

      5.   Parfum aanbrengen op de huid

Niet alle vrouwenhuiden zijn hetzelfde. Zo heb jij misschien een droge huid, je zus een normale en je moeder juist een vette. De huidtype bepaald of de parfum langzaam of juist snel verdampt. Bij een droge huid verdampt de parfum sneller dan bij een vette huid. Maar maak je geen zorgen als je een droge huid hebt, want hier hebben we de manier om parfum langer laten ruiken. Breng wat vaseline aan op de plekken waar je de parfum gaat spuiten. Laat de parfum rustig drogen en ga niet wrijven. Door het wrijven blijft de geur korter, omdat de topnoten gedwongen worden eerder vrij te komen. De bedoeling is juist de parfum langer te laten ruiken.

       6.    De perfecte parfum plekjes

Een van de trucs om parfum langer later te ruiken is de juist plek te vinden op je lichaam. De juist plek is waar de huid wat dunner en warmer is. Bijvoorbeeld achter je oren, op de enkels, binnenkant van je polsen of ellebogen, nek, knieholten en het middenrif. Neem natuurlijk niet alle plekken maar zoek er 1 of 2 uit. Deze plekken zorgen door de warmte ervoor de parfum langer laten ruiken.

      7.    Wolkje

Spray een wolkje met parfum in de lucht en loop er doorheen met je kleding aan. Zo hangt de geur om je heen.

      8.    Haar

Spray wat parfum op je haarborstel en borstel de geur door je haren. De textuur van je haar houdt de parfum goed vast.

      9.    Combinaties om de parfum langer laten ruiken

Hoe kan je de geur vasthouden. Vaak kan je bij een parfum ook een deodorant of bodylotion van dezelfde lijn kopen. Wil je dus je parfum langer laten ruiken dan is het een idee om deze producten uit dezelfde lijn te gebruiken.

    10.    Parfum meenemen

Je parfum flesje meenemen is niet altijd even handig. Je kan speciale verstuivers kopen en zelf vullen. Een andere oplossing is wat parfum op een wattenstaafje te spuiten en in een afgesloten boterhamzakje te bewaren. Zo kan je tijdens de dag af en toe het wattenstaafje langs je hals halen.

Dit zijn de trucs om parfum langer later te ruiken, de hele dag door.