Review ~ Etos Brightening concealer ~

17 Dec

Ik heb best wel last van donkere kringen onder mijn ogen. Het maakt niet uit of ik nou moe ben of niet ze blijven altijd wel zichtbaar. Omdat ik altijd foundation gebruik niet heel erg dekkend is heb ik vaak een extra concealer nodig om de donkere kringen een beetje weg te werken. Ik heb al diverse concealers geprobeerd in het verleden, maar niet één voldoet volledig aan mijn wensen. De afgelopen maanden heb ik de brightening concealer van Etos uitgebreid getest en vertel ik vandaag mijn bevindingen.

Etos Brightening concealer

Ik heb een vrij droge huid rondom mijn ogen en daarom gebruik ik het liefst vloeibare concealer. Dit gaat het minst in de lijntjes onder mijn ogen zitten. Bij de Etos verkopen ze concealer in pen vorm. Met dit soort verpakkingen kan je altijd goed doseren en is erg zuinig in gebruik. Ik nam de lichtste kleur 001 mee omdat de andere kleur 002 wel erg donker leek.

Etos Brightening concealer

De verpakking is erg basic en er staat verder vrij weinig informatie op. Er staat alleen ‘Camoufleert. Met highligthing effect’. Daar moeten we het dan maar mee doen. Ik kon zelfs niet ontdekken hoe ml de verpakking bevat of wat de ingrediënten zijn. Dit vind ik wel een minpuntje.

De pen heeft een kliksysteem. Door op het knopje op de achterkant van de pen te duwen komt de concealer vanzelf in het kwastje terecht. ALs je een keer klikt komt er een klein beetje concealer uit en hoe vaker je klikt hoe meer concealer. Ik vind dit echt erg handig. Als je de concealer voor de eerste keer gaat gebruiken moet je eerst wel zeker dertig! keer klikken voordat er product in het kwastje terecht komt. Maar als je hem eenmaal ‘open’ hebt werkt het kliksysteem prima.

Etos Brightening concealer

Dan de swatches. Zoals op de foto’s al te zien is heeft de concealer een gele ondertoon. Volgens mij heeft de andere kleur een roze ondertoon. Ik heb zelf een roze ondertoon in mijn huid, maar uit ervaring weet ik dat geel beter matcht. De concealer is vloeibaar en goed uit te smeren. Ook is hij vrij dekkend, iets wat ik erg fijn vind.

So far so good, mijn eerste indruk is goed. Maar goed werkt de Etos Brightening concealer tegen de donkere kringen onder mijn ogen?

Etos Brightening concealer

Voor foto met flits

Eerst natuurlijk de voor foto. Op bovenstaande foto draag ik geen make-up op mijn gezicht. Ik heb alleen mijn gezicht gereinigd en een dagcreme gebruikt die ik goed heb laten intrekken. Het valt op zich allemaal best mee, maar ik ben ze liever kwijt dan rijk.

Etos Brightening concealer

Na foto in zonlicht

En de na foto. Wat een wereld van verschil! Nee deze foto is niet gefotoshopt. Ik heb hier alleen de concealer op en wat mascara. Ik heb de concealer aangebracht met het kwastje van de pen. Ik heb een paar kleine streepjes gezet rondom mijn oog en dit met mijn vingers deppend uitgewerkt.

Etos Brightening concealer

Links met concealer, rechts zonder concealer

 
Conclusie

Het lijkt me duidelijk wat ik van deze concealer vind. Wat een fijn product! Dit is echt by far de beste concealer ik ooit gebruikt heb. Inmiddels is de concealer op en heb ik alweer een nieuwe versie in huis, ik kan niet meer zonder! Ik heb er ruim vier maanden over gedaan om de concealer op te krijgen bij bijna dagelijks gebruik. Dus hij is super zuinig in gebruik. Door de reflecteerde deeltjes krijg je meteen een wakkere oogopslag. En wat ook nog eens mooi meegenomen is, is de prijs. Net als alle Etos producten is ook deze concealer lekker budget.

Ik heb wel een klein minpuntje gevonden en dat is dat de concealer toch een klein beetje ziet zitten op mijn huid. Maar dit los ik op door er nog een klein laagje foundation overheen te deppen. Hierdoor geeft het een mooi natuurlijk effect.

Doordat je de concealer een beetje zit zitten op je huid vind hem niet zo heel fijn om puistjes te bedekken. Als ik een keer last van puistjes heb dan meng ik de concealer ook met mijn vloeibare foundation, dit werkt redelijk goed.

De Brightening concealer is in twee kleuren verkrijgbaar – 001 en 002 – en is voor €4,36 te koop bij Etos.

5 Responses to “Review ~ Etos Brightening concealer ~”

 1. Asmae 18 december 2012 at 16:11 #

  Goede review! En wat dekt deze concealer goed! Ik wil hem nu ook uittesten, haha! 🙂

  • Karin 19 december 2012 at 21:18 #

   Dankjewel 🙂 Ja hij dekt zeker goed, het is zeker de moeite waard om het te proberen.

 2. Bertine 21 december 2012 at 21:48 #

  ooh mooi! ik gebruik altijd een dure van max factor maar ik ga deze budget ook eens halen!

 3. Bo 21 december 2012 at 21:53 #

  Niet verwacht, hij dekt echt super!

 4. Anna 5 juni 2014 at 17:08 #

  deze concealer kleur matcht niet met je ogen. Je ziet de conceiler kleur duidelijk zitten.

  Heb jij toevallig ook geprobeerd met de roze ondertoon? is die even licht?

Leave a Reply